Nem döntött még Szczesny

2016. April 12. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Wojciech Szczesny
Wojciech Szczesny még mindig nem tudja, hogy az Arsenal vagy a Roma lesz-e a jövő számára.

A 25-szörös lengyel válogatott kapus 2009 óta az Arsenal játékosa, de miután a nyáron Petr Cech személyében komoly vetélytársat kapott, vállalta, hogy a 2015-16-os idényben kölcsönben szerepel.

Nem is járt rosszul, hiszen az olasz AS Roma együtteséhez került, ahol négy mérkőzés kivételével (szeptember háromszor, novemberben egyszer a 39 éves Morgan De Sanctis helyettesítette) 27 bajnokin szerepelt. A csapat vele együtt úgy tűnik, dobogón végez az olasz bajnokságban, azaz indulási jogot szerez a jövő évi Bajnokok Ligája-selejtezőre.

A fővárosiak 31 forduló után 18 győzelemmel, 9 döntetlennel és 4 vereséggel, 63 ponttal a harmadik helyen állnak, jelenleg öt ponttal megelőzik a 4. Intert és hétpontnyira vannak a második helyezett Napolitól. A különbségek azonban változhatnak, ha a 32. forduló egyetlen hétfői mérkőzésén legyőzik a Bolognát.

Az AS Roma hazai győzelmére a szorzó 1.28, a döntetlenre 5.50, míg a 14. helyen álló Bologna idegenbeli sikerére 11.00. A felek novemberben úgy játszottak 2-2-es döntetlent, hogy Mattia Destro a 87. percben büntetővel mentett pontot egykori csapata ellen a hazaiaknak. A Bologna utoljára 2012 szeptemberében nyert ilyen párharcot, akkor éppen a Stadio Olimpicóban 3-2-re.

Hogy mi lesz Szczesnyvel, még ő maga sem tudja. Felmerült, hogy a Roma ismét kölcsönvenné, vagy akár végleg megvásárolná, főleg úgy, hogy a kapus is nagyon szereti az olasz fővárost.

“Mindenki tudja, hogy nagyon boldog vagyok itt. De nem tudom, mit tartogat nekem a jövő. A két klubnak már kifejtettem a szándékomat, azt kellene eldöntenem, a karrierem szempontjából mi a legjobb” – nyilatkozta a Sky Italiának.

“Amióta Luciano Spalletti az edzőnk, kiválóan teljesítünk. Természetesen most csak egy célunk van, kivívni a BL-szereplést” – tette hozzá.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply