A Milan újra edzőt váltott

2016. April 13. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Sinisa Mihaljovic
Bejelentette a Milan, hogy menesztették a csapat vezetőedzőjét, Sinisa Mihajlovicot, a helyét pedig a csapat egykori játékosa, Christian Brocchi veszi át.

A Milan néhány héttel a szezon vége előtt az edzőváltás mellett döntött, Mihajlovic két éven belül már a negyedik edző, aki szerződése lejárta előtt kénytelen felállni a kispadról. Massimiliano Allegri menesztése után Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf és a jelenlegi szezonban Mihajlovic is kudarcot vallott.

A szerb szakember a nyáron vette át a milánói gárda irányítását, vele együtt több kulcsjátékost is igazolt a klub. Azonban az erősítések és az edzőváltás ellenére a csapat nem tudott megfelelni az elvárásoknak, a bajnokságban nem képes az élmezőnnyel tartani, bár bejutott az Olasz Kupa döntőjébe. A nemzetközi kupaindulás kivívására ugyan még van esélye a Milannak, de Bajnokok Ligájáról gyakorlatilag már lemondhat, ráadásul az utóbbi időben ismét visszaesett a teljesítmény, és ez az eredményeken is meglátszott.

A klub első embere hétfőn három órán át tárgyalt Christian Brocchival, a Silvio Berlusconi vezette egyesület kedden pedig bejelentette, hogy menesztette Mihajlovicot.

“Az AC Milan bejelenti, hogy szerződést bontott Sinisa Mihajlovic vezetőedzővel. Köszönjük a szakembernek a becsülettel végzett munkát. Egyúttal bejelentjük, hogy a szezon végéig Christian Brocchi veszi át a csapat irányítását” – szól a Milan közleménye.

Brocchi korábban már volt a Milan alkalmazásában, labdarúgó pályafutása során összesen hat éven át erősítette a piros-feketéket.

Az új vezetőedző a hétvégén a Sampdoria elleni idegenbeli bajnokin mutatkozhat be: a hazai győzelemre a szorzó 3.00, a döntetlenre 3.20, a vendégek győzelmére 2.40.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply