Négy év után tér vissza az EL-be Everton

2014. September 18. Thursday in Hírek, UEFA Európa Liga

Romelu Lukaku
Ha már a hazai bajnokságban nem megy a játék, akkor legalább a nemzetközi kupában meg kell próbálni javítani, gondolhatja az Everton és a Wolfsburg labdarúgócsapata, a két együttes ugyanis csütörtökön az Európa Ligában csap össze egymással.

 

Az angolok a Premier League első négy fordulójában mindössze öt pontot szereztek, ezzel a 11. helyen szerénykednek. A Leicester City és az Arsenal elleni két 2-2-es döntetlen után jött egy nagy hazai pofon a Chelsea-től (3-6), múlt szombaton azonban a West Bromwich Albion vendégeként sikerült javítani egy 2-0-s sikerrel.

A németek egyelőre nyeretlenek a Bundesligában, a Bayern München elleni 2-1-es vereség után a Frankfurt (2-2), majd a Hoffenheim (1-1) ellen is egy-egy pontot sikerült szerezni.

A hazaiaknál várhatóan a kezdőben kap helyet a rutinos kameruni csatár, Samuel Eto’o, aki a hétvégi bajnokit ágyékhúzódás miatt hagyta ki, de visszatérhet a védő Sylvain Distin, mert felgyógyult hátsérüléséből. Ugyancsak ott lehet a védelem tengelyében Tony Hibbert, aki február óta nem játszott, a klub mégis megújított szerződését a nyáron. A Wolfsburgnál nincsen hiányzó.

Az Everton utoljára 2010. február 25-én játszott nemzetközi kupamérkőzést, akkor az Európa Liga legjobb 32 csapata között a portugál Sporting búcsúztatta. A Premier League-ben megszerzett tavalyi ötödik hely azonban ismét módot ad arra, hogy Roberto Martinez együttese megmutassa magát a sorozatban.

“Izgatottak vagyunk” – nyilatkozta a szakvezető. “Az Everton már 52 éve is ott volt az európai kupaporondon, és ennek a történelmi tettnek ott kell lennie az életünkben, hogy tudjuk, miért érdemes dolgozunk napról-napra. Az Európa Liga egy nagy verseny, ahol tesztelhetjük magunkat.”

A hazaiak győzelmére 1.95 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a németek sikerére 4.00 szorzóval lehet fogadni. A H csoportban az Evertonon és a Wolfsburgon kívül még a francia Lille, illetve az orosz Krasznodar szerepel.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply