Nagy a nyomás az Arsenalon

2014. April 6. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger

A Premiership 32. fordulójának vasárnapi játéknapján az Arsenal az Everton otthonában lép pályára, ha nem nyer, alighanem lemondhat a bajnoki címről.

 

Az ágyúsok néhány hete még vezették a tabellát, majd jött egy mélyebb hullámvölgy, legutóbbi öt bajnoki meccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni, miközben beleszaladtak egy 6-0-ás zakóba is a Chelsea otthonában. Az Arsenal jelenleg csak a negyedik, lemaradása nyolc pont a Chelsea mögött, ebből lehet öt, ha sikerül nyerni az Everton otthonában.

A hazaiak azonban még Bajnokok Ligája-indulási álmokat dédelgetnek, ha megverik az Arsenalt, egy pontra megközelítik a tabellán. Az Everton kirobbanó formában van, legutóbbi öt meccsét kivétel nélkül megnyerte, legutóbb a Fulham otthonában győzött 3-1-re.

Arsene Wenger, a londoniak mestere a legutóbbi 17 évben nem maradt le a BL-helyekről együttesével, ha most ez megtörténne, minden bizonnyal az állása is veszélybe kerülhetne.

“Pénzügyi szempontból nem létkérdés a BL-be kerülés, szakmailag azonban nagyobb mint valaha, hiszen nemrég még vezettük a tabellát, innen óriási visszaesés lenne, ha lemaradnánk az első négy helyről. A nyomás tehát óriási. Ahhoz, hogy elérjük célunkat, az utolsó hat fordulóban jól kell szerepelnünk” – jelentette ki Wenger.

A vasárnapi meccsen az Everton győzelmére 2.40 az odds, a döntetlenre 3.50, az Arsenal diadalára 3.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply