Nagy esélyt szalasztott el a Juventus

2014. February 10. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Carlos Tevez

Szinte végképp leszakíthatta volna magáról az üldöző Romát a Juventus a Serie A-ban, miután az előbbi 0-0-t játszott a fővárosi derbin a Lazióval, csakhogy a Juve sem nyert, a végén veszített két pontot a listavezető a Veronával szemben.

Kilenc ponttal vezet a Juventus az olasz bajnokságban a hétvégi forduló után, holott lehetne már-már reménytelen, tizenegypontos a különbség a Romával szemben, merthogy a Juve már 21 perc után 2-0-ra vezetett Veronában Carlos Tévez duplájával. Aztán viszont leült a torinói csapat, Luca Toni szépített, majd a 78. percében majdnem az egyenlítést is összehozta, de hét méterről a kapufát találta el. A Verona azonban nem adta fel, aminek az ötperces hosszabbítás végén meg is lett az eredménye: a 94. percben a csereként beállt Juan Gómez Taleb fejelt közelről Buffon kapujába, beállítva a 2-2-es végeredményt, és megmentve ezzel az egyik pontot. A Juventus így továbbra is kilenc ponttal vezet a Roma előtt, Antonio Conte vezetőedző pedig nagyon bosszús volt csapatára.

“Elfogadhatatlan, amit műveltünk. A focimeccsek 90-95 percig tartanak, nem 45-ig. Sokkal jobban kell koncentrálnunk, mert hiába dolgozunk az edzéseken rengeteget, ha az ilyen meccseken nem tudunk végig százszázalékosan koncentrálni. A szünetben nagyon elégedett voltam, mert hihetetlenül jól játszottunk az első félidőben, domináltunk, az ellenfélnek momentumai nem voltak, de ez semmit nem ér, ha utána kiengedünk. Rögzített szituációkból nagyon veszélyesek voltak a veronaiak, ezen a védekezésen sokat kell még javítanunk” – fogalmazott Antonio Conte.

A Juventus a következő fordulóban vasárnap a Chievót fogadja, a listavezető győzelmére 1.14, a döntetlenre 7.50, a vendégek sikerére pedig 17.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply