Mourinhónak kell Cech

2014. August 19. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Petr Cech
A Chelsea hétfőn sima győzelemmel kezdte az angol bajnokságot, a londoniak kapuját a nyáron visszatérő Thibaut Courtois védte.

 

A Burnley ugyan ráijesztett a Chelsea-re, de az első negyedóra végén szerzett hazai gólra gyorsan jött a válasz Jose Mourinho együttesétől. A Chelsea a 18. percben Diego Costa találatával egyenlített, majd nem sokkal később Andre Schürrle már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Branislav Ivanovics még az első félidőben megszerezte a harmadik Chelsea-találatot, ezzel el is dőlt az összecsapás.

Az újonc elleni meccs előtt nagy kérdés volt, hogy ki kap bizalmat Mourinhótól a kapuban, végül a kölcsönből visszatért Courtois kapott lehetőséget a menedzsertől. A portugál ugyanakkor reméli, hogy az eddigi elsőszámú kapus, Petr Cech nem fog távozni a Stamford Bridge-ről.

“Nagyon bízom benne, hogy meg tudom tartani a világ három legjobb kapusából kettőt, az egészen fantasztikus lenne. Én úgy gondolom, hogy egy olyan kapus, aki annyit tett a klubért, mint Cech, minden tiszteletet megérdemel” – jelentette ki Mourinho a győztes meccs után.

“Nem szeretem az elsőszámú kifejezést. Most Courtois kezdett, de egy olyan csapatban, ahol olyan világklasszis van, mint Cech, soha nem lehetsz biztos a dolgodban, mindig teljesítened kell. Remélem, Petr maradni fog” – jelentette ki Mourinho.

Az angol bajnokság második fordulójában a Chelsea a Leicestert fogadja: a hazai győzelem oddsa 1.20, a döntetlenre 7.00, a vendégek sikerére 11.00 a szorzó.

A két csapat legutóbb 2012-ben az FA-kupában mérkőzött meg egymással, akkor a Chelsea 5-2-re győzött.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply