Montella munkáját viszi tovább Sousa

2015. June 24. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Paulo Sousa
A Serie A-ba vezetőedzőként visszatérő Paulo Sousa szeretné, ha nem a Juventusnál eltöltött ideje, hanem a Fiorentinánál elvégzett munkája illetve eredményessége miatt emlékeznének rá a szurkolók. Azt ígéri, hogy viszi tovább Vincenzo Montella munkáját.

A Fiorentina az elmúlt idényben remekül szerepelt a bajnokságban, a negyedik helyen zárt, ennek ellenére menesztették Vincenzo Montella vezetőedzőt. A helyére a Videoton volt vezetőedzőjét, Paulo Sousát nevezték ki. A szakember 2011 és 2013 között irányította a székesfehérváriakat, velük bajnoki ezüstérmet és Ligakupát nyert és szerepelt az Európa Liga csoportkörében. A Vidi után a Maccabi Tel-Avivot, majd a Baselt irányította, mindkét csapattal bajnoki címet szerzett.

Mint játékos Sousa 1994 és 1996 között a Juventusban tevékenykedett, és többek között BL győzelmet is ünnepelt.

“Az érthető, hogy sokan a Juventusból emlékeznek rám, de én azt szeretném, ha a Fiorentinánál végzett munkámra és az eredményekre emlékeznének majd. Boldog vagyok, hogy a klub megbízott bennem, és hiszem azt, hogy ez a nekem való feladat, mindent megteszek a csapatért” – mondta Sousa.

A vezetőedző elmondta azt is, hogy nem kell túl nagy változásokra számítani a játékban, hiszen elődjét, Vinczeno Montella nagyra tartja, és szeretné továbbvinni munkáját. “Én is a támadófutball híve vagyok, és szeretem, ha a játékosok okosan fociznak, ezen fogok munkálkodni a következő szezonban” – nyilatkozta Sousa.

A szorzó arra, hogy Paulo Sousa megnyeri az olasz bajnokságot a Fiorentinával 40/1, a Juventus győzelmére 4/7, a Romáéra 7/1, a Napoliéra 9/1, a Milanéra pedig 10/1.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply