Mexikó nagy előnyre vágyik

2013. November 13. Wednesday in Elemzés, Előzetes, Hírek, Világbajnokság 2014

1990-ben fordult elő utoljára, hogy a mexikói labdarúgó-válogatott nem jutott ki a világbajnokságra – igaz, akkor eltiltás miatt, kvalifikációt 1982-ben bukott el legutóbb. 2014-ben még ott lehet az együttes, bár az út igencsak rögösre sikerült, a CONCACAF-zóna utolsó fordulójáig nyitott volt a továbbjutás kérdése.

Miguel Herrara

Olyannyira, hogy nem is Mexikó kezében volt a döntés, az utolsó körben az Egyesült Államok Panama elleni 2-0-s győzelme is kellett ahhoz, hogy az együttes legalább az interkontinentális pótselejtezőig eljusson.

Az ellenfél Óceánia képviseletében Új-Zéland lesz, amely Ausztrália kiválásával (a kontinensnyi ország Ázsiához kérte magát inkább) rivális nélkül maradt, és a selejtezőket – egy Salamon-szigetek elleni 1-1-et leszámítva – mind megnyerte. Kérdés, hogy Óceániának lesz vb-szereplője, vagy Mexikó csatlakozik az Egyesült Államok, Costa Rica és Honduras társaságához az észak-és közép-amerikai zónában.

Mexikóban érhetően nagy volt a kapkodás, a gyenge szereplés miatt hat hét alatt négy edző is megfordult a kispadon. A szövetség szeptember elején előbb José Manuel de la Torrét menesztette, de Luis Fernando Tena egy, Victor Manuel Vucetich pedig két mérkőzésen élvezte a bizalmat. A jelenlegi kapitány a Club América edzője, Miguel Herrera, aki úgy gondolta, a megfelelő felkészüléshez az kell, hogy a csapat végig együtt lehessen, így csak hazai játékost hívott meg a keretbe.

Ezáltal kimaradt a Manchester Unitedben szereplő Javier Hernandez, illetve a Villarreal játékosa, Giovani dos Santos is.

Az első mérkőzésre a Mexikóvárosban százezer néző előtt kerül majd sor szerdán, Herrera reméli, ez a létszám bénítóan hat az ellenfélre. A hazaiak győzelmére 1.16 az odds, a döntetlenre 7.00, míg Új-Zéland idegenbeli sikerére 15.00 szorzóval lehet fogadni.

“Meg fogjuk csinálni! Biztos vagyok benne, hogy olyan előnyt szerzünk az első mérkőzésen, hogy nyugodtan utazhatunk majd a wellingtoni visszavágóra. Legalábbis ez az elképzelésünk” – nyilatkozta a mexikói kapitány.

Új-Zéland nagyon büszke arra, hogy a 2010-es világbajnokság egyetlen veretlen csapata maradt, igaz, a csoportbeli három döntetlennel nem jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A legnagyobb gond, hogy a West Ham védője, Winston Reid bokasérüléssel bajlódik, és várhatóan nem léphet pályára.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply