Messi: Ronaldo megérdemelten nyert

2014. January 14. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Lionel Messi rendkívül sportszerű nyilatkozatot tett, a Barcelona négyszeres aranylabdás argentin sztárja szerint Cristiano Ronaldo megérdemelte az Aranylabdát.

 

Cristiano Ronaldo

Ronaldo győzelmének jogosságát Messi is elismerte.

Cristiano Ronaldo 2008 után ismét megnyerte az Aranylabdát, amelyet hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) gáláján meg is kapott Zürichben. A második helyen ezúttal Lionel Messi végzett, aki korábban már négy alkalommal is elhappolta a portugál orra elől a legrangosabb egyéni díjat. A Barcelona argentin klasszisa sokat volt sérült az elmúlt szezonban, és nem emlékszik vissza pozitívan az idényre.

“2013 nem az én évem volt. Sokat voltam sérült, és emellett számos olyan dolog történt, ami miatt nem tudtam teljesen a játékra koncentrálni. A családommal több probléma is volt, az emberek sokat pletykáltak rólunk, nem volt jó évem. Remélem, hogy 2014-ben minden ilyen negatív dolog elkerül majd, és a sérülések sem hátráltatnak majd.”

Messi beszélt Ronaldóról is, szerinte nagy vetélytársa megérdemelten nyerte meg az Aranylabdát. “Ez az Aranylabda. Egy olyan díj, amely talán a legfontosabb egy focista számára. Már az hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen gyengébb idény után itt lehettem az első háromban. Cristiano megérdemelten nyert, ehhez kétség sem férhet, az elmúlt évben ő volt a legjobb.”

“Nagyon boldog vagyok, ezt a díjat nagyon nehéz megnyerni, köszönöm mindenkinek, aki részese volt a sikernek. Nagyon érzelemdús pillanatok ezek” – mondta a díjátadón Cristiano Ronaldo, aki a kisfiával együtt vette át az Aranylabdát, és elsírta magát. Ronaldo előtt a nemrég elhunyt Eusébio, valamint Luis Figo tudott Aranylabdát nyerni Portugáliának.

A Real Madrid klasszisa a Real Betis otthonában léphet szombaton pályára, a spanyol bajnokság hétvégi fordulójában. A tabella harmadik helyén álló Real győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 6.00, az utolsó helyen álló, szeptember vége óta bajnoki meccsen nyeretlen, és a bennmaradást tekintve szinte már kilátástalan helyzetben lévő Betis sikerére pedig 8.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply