Megtörtént a Juventus első igazolása

2015. May 18. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Paulo Dybala
Paulo Dybala, a Palermo argentin csatára a nyáron a Juventus labdarúgócsapatában folytatja pályafutását, – ezt a hírt Giuseppe Iachini, a szicíliai együttes edzője erősítette meg az olasz sajtónak.

Az 1993-as születésű játékos az argentin bajnokság másodosztályában mutatkozott be szülőváros, az Instituto Atlético Central Córdoba színeiben. Ösztönös zseninek jellemezték edzői, és nem véletlenül hasonlították játékstílusát honfitársaihoz, Sergio Agüeróhoz és Javier Pastoréhoz.

Dybala 17 évesen 40 mérkőzésen 17 gólt szerzett, itt figyelt fel rá a Palermo együttese, amely 2012-ben szerződtette. Eddig 88 mérkőzésen 21 gólt szerzett, csak a 2014-15 idény 33 meccsén tizenhármat. A menedzsere bevallotta, hogy a Paris Saint-Germain és a Chelsea érdeklődött először, de a hírek szerint az Arsenal és a Manchester City is szívesen látta volna.

De ha már Olaszországból is sztárcsapat hívta, akkor Dybala nem szívesen váltott volna országot. A fiatal argentin nemrég azt mondta a Gazzetta dello Sportnak, hogy inkább maradna. “Bevallom, nagyon ragaszkodnék Olaszországhoz. Itt váltam híressé, szeretnék itt maradni” – nyilatkozta.

Márpedig a Juventus látott benne fantáziát, Iachini a Sky Italiának elárulta, hogy Dybala a torinói bajnokcsapatnál folytatja pályafutását. A helyi Tuttosport úgy tudja, a Juve 28 millió eurót fizetett érte.

Ebből az összegből könnyen megtalálhatja az ideális utódot a Palermo, amelynek elnöke, Maurizio Zamparini két hete már bejelentette, hogy a belga Zulte Waregem 22-szeres macedón válogatott csatára, Aleksandar Trajkovski aláírt a klubhoz.

Dybala így biztosan szorít majd leendő csapatának, amely június 6-án a berlini Olimpiai-stadionban a spanyol Barcelona ellen vívja a Bajnokok Ligája döntőjét. Az olasz bajnok győzelmére az odds, a döntetlenre , míg a Barca sikerére szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply