Megkoronázhatja az őszét a Hertha

2015. December 18. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Dárdai Pál
Egészen tökéletes őszt produkált Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC, mely tavasszal az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradását a Bundesligában.

A berliniek az ősszel azonban a tabella másik végét célozták meg, és jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy ha a Hertha legalább egy pontot szerez a 17. fordulóban a Mainz elleni hazai meccsen, akkor a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást.

A Hertha legutóbbi hat tétmeccséből ötöt megnyert, egyedül a Bayern otthonában szenvedett 2-0-s vereséget, de ott mostanság elég kevés csapat ússza meg zakó nélkül. Ahogy azt a magyar válogatottnál is láthattuk, Dárdai a védelmet nagyon jól összerakta, a Hertha 18 gólt kapott, ennél kevesebbszer csak a Bayern (8) és az Ingolstadt (17) kapitulált a bajnokságban.

Ráadásul a tavasszal ellentétben a másik kapu előtt sincs gond, a Hertha összesen 24 gólt szerzett, ezek közül az elefántcsontparti Salomon Kalou nyolcat, a bosnyák Vedad Ibisevic pedig hatot. Dárdai a szezon előtt azt nyilatkozta, nagy célja, hogy a berlini kupadöntőben ezúttal ne nézőként vegyen részt, és csapata jó úton halad, hogy ott legyen a fináléban, miután a nyolcaddöntőben győzött a Nürnberg ellen. Ráadásul a negyeddöntőben sem járt rosszul a Hertha, mert a másodosztályú Heidenheim lesz az ellenfele.

A vasárnapi ellenfél, a Mainz szintén jól áll, jelenleg 24 pontjával a 7. helyet foglalja el, de csak két ponttal marad el a BL-helyen parkoló Wolfsburgtól. A Mainz hat tétmérkőzése óta veretlen, igaz, ezek közül csak hármat nyert meg, a másik három döntetlen lett. Az előző idényben a Mainz 3-1-re győzni tudott Berlinben, de a Hertha idegenben egy 2-0-val vágott vissza.

A Hertha győzelmére a szorzó 2.15, a döntetlenre 3.40, a Mainz sikerére 3.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply