Meg lehet most mutatni Storck kapitánynak

2016. May 20. Friday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Bernd Storck
Az EB előtt utolsó hazai mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott, amely Elefántcsontparttal találkozik péntek este a Groupama Arénában. A csapat szerdán ért haza az ausztriai edzőtáborból, amivel kapcsolatban Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta, nagyon fontos munkát végeztek el, annak ellenére, hogy nem volt teljes a keret.

“Remek körülmények között dolgoztunk, nagyszerű volt a szállásunk, így maradéktalanul meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. A fizikai felkészítés, a kemény edzések miatt a játékosok kissé fáradtan érkeztek haza, ez kétségtelenül nehézség lesz a pénteki összecsapáson, de igyekszünk minél több cserét bevetni majd. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Afrika-kupa legutóbbi győztese látogat hozzánk, keretében tele nemzetközi szinten is jegyzett futballistákkal, nekünk viszont éppen az volt a célunk, hogy ilyen erős válogatottat sikerüljön megnyerni ellenfélnek. Az elefántcsontpartiak a négy-három-hármas játékrendszert alkalmazzák, stílusok valamelyest hasonlít a portugálokéhoz, ami segítség lehet a felkészülésünk során” – nyilatkozta a német szakember a szövetség honlapján.

A pénteki meccs több olyan játékosnak is komoly lehetőséget jelent, akinek az utóbbi időben kevesebb szerep jutott a válogatottnál, ők most mutathatják meg a kapitánynak, hogy van helyük az Eb-keretben.

“Azt várom a pályára lépőktől, hogy koncentráltan játsszanak, labdabirtoklásban hasonló szintet hozzanak, mint a horvátok elleni mérkőzés második félidejében. Megmutathatják magukat azok a labdarúgók, akik kevesebbet játszottak az utóbbi időszakban, így esetükben is lemérhetem, hogy mit várhatok tőlük az Eb-n. Ebből a szempontból iránymutató lesz a találkozó, hiszen két-három poszton még szeretnék tesztelni pár játékost, és megnézni, hogy mennyire jelenthetnek konkurenciát a többieknek” – magyarázta Storck.

A magyar győzelemre a szorzó 2.30, a döntetlenre 3.00, az elefántcsontparti sikerre 3.40.

A magyar válogatott a pénteki meccs után még egy felkészülési meccset vív, június 4-én a világbajnok németek vendége lesz.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply