Mastour bemutatkozhat a Milanban

2014. May 17. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Ricardo Kaka

Elképzelhető, hogy a mindössze 15 éves Hachim Mastour a hétvégén bemutatkozik az AC Milan labdarúgócsapatában. Kaká szerint türelmesnek kell lenni a marokkói szupertehetséggel.

 

Hachim Mastourról az utóbbi időben ódákat zengtek, hogy ő lehet a Milan megváltója, bár egy 15 éves tehetségtől ez meglehetősen komoly elvárás. A marokkói támadónak még nincs profi szerződése, elméletileg pályára sem léphetne a felnőtt csapatban, hiszen nincs még 16 éves, de az olasz liga különengedélyével lehet, hogy bemutatkozhat a Sassuolo elleni vasárnapi, hazai bajnokin.

Edzője, Clarence Seedorf szerint Mastour hihetetlenül gyors, egy az egyben pedig szinte legyőzhetetlen. Ő lehet minden idők legfiatalabb debütánsa az AC Milannál, de a liga képzeletbeli listáján mindössze az ötödik lehet Amadei, Rivera, Aristide Rossi és Campione után.

A Milan ikonja, Kaká is nyilatkozott a fiatal utódról, szerinte technikailag nagyon erős, de nagyon türelmesnek kell lenni vele, és végig fogni kell a kezét ahhoz, hogy ki tudja hozni magából a maximumot.

“Azt mondta, én vagyok a példaképe, ennek nagyon örülök. Amikor a Milanhoz kerültem, olyan játékosoktól tanultam, mint Paolo Maldini, Billy Costacurta, Andrij Sevcsenko és Clarence Seedorf. Mindannyian legendák. Szeretném én is továbbadni a tapasztalataimat a fiataloknak, akiknek meg kell érteniük, hogy mit jelent viselni a Milan mezét” – fogalmazott a 32 éves játékos, aki azt is elárulta, hogy csalódott azért, amiért nem került be a hazai rendezésű világbajnokságra készülő brazil válogatottba, de nem szomorú, és tiszteletben tartja a szövetségi kapitány döntését.

Az Európa Liga-helyezésről is lemaradó Milan az utolsó fordulóban a 16. helyezett, és már biztos bennmaradó Sassuolo együttesét fogadja. A hazai csapat győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.75, vendég Sassuolo sikerére pedig 9.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply