Marquez visszatér Európába

2014. August 5. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Rafael Marquez a hírek szerint az olasz első osztályban szereplő Verona játékosa lesz, a mexikói védő négy év után tér vissza Európába.

Generic

A mexikói hazájában az Atlas színeiben lett profi sportoló még 1996-ban, majd három év múlva már európai nagyágyú horgára akadt. A Monaco látott fantáziát az akkor még fiatal védőben, aki négy évet töltött el a hercegségbeli csapatnál. A Barcelona 2003-ban csapott le az akkor már rutinosnak számító válogatott futballistára, aki hét éven át szolgálta a katalánokat.

Hat és fél szezon alatt összesen 163 bajnokin lépett pályára, és kilenc alkalommal védő létére is góllal segítette csapatát. A Barcelonából 2010-ben a New York Red Bull gárdájához vezetett az útja, ám mint utóbb kiderült, szó sem volt levezetésről, ezt bizonyította, hogy az amerikai csapat után visszatért hazájába, és a Club Leon együttesében olyan megbízható teljesítményt nyújtott, hogy továbbra is számított rá a mexikói válogatott.

A vb után pedig az is kiderült, hogy a veterán játékosért Európában is érdeklődnek, az elmúlt olasz bajnokság meglepetéscsapata kezdett tárgyalni Marquez átigazolásáról. Az átigazolás részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a Club Leon közleményben elismerte, hogy a védő Olaszországba távozik.

“Klubunk minden jót kíván a játékosnak, reméljük, hogy sikeres lesz a Hellas Verona színeiben is” – szól a mexikóiak szűk búcsúja.

A Verona az Atalanta otthonában kezdi meg szereplését a Serie A-ban: a hazai győzelem oddsa 2.10, a döntetlenre 3.30, a vendégek sikerére 3.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply