Már nem Zeman a Cagliari edzője

2014. December 24. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Zdenek Zeman
Nem sokáig volt a Cagliari labdarúgócsapatának edzője Zdenek Zeman, a szardíniai klub 16 forduló után úgy döntött, meneszti a nyáron kinevezett szakember. A 67 éves, prágai születésű Zeman 17. olasz klubjánál nem sok sikert ért el, nyolc vereség és hat döntetlen mellett csupán kétszer vezette győzelemre tanítványait. Igaz, az mindkettő látványos volt, szeptember 28-án az Inter vendégeként 4-1-re, egy hónappal később Empoliban 4-0-ra győzött az együttes.

 

Ez azonban kevésnek bizonyult, hiszen a 12 megszerzett pont közel a bajnokság feléhez csak a 18., kieső helyhez elég, így valamiképpen frissítésre szorul a csapat.

A klub kedden közleményben jelentette be, hogy megvált Zemantól, akinek megköszönte a munkát. Az utódról hivatalosan nem esett még szó, de a sajtó természetesen azonnal megkezdte a találgatást. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy komoly esélye van a posztra Gianfranco Zolának, akit biztosan elfogadna a közönség is, a Napoli, a Parma és a Chelsea egykori csatára ugyanis a szárdoknál fejezte be pályafutását, 2003 és 2005 között 74 mérkőzésen 22 gólt szerzett.

Ráadásul akad menedzseri tapasztalata is, hiszen irányította már Angliában a West Ham Unitedet és a Watfordot is.

A Tuttomercatoweb.com úgy tudja, befutó lehet Walter Zenga is, akit legutóbb az Interrel hoztak hírbe, az 58-szoros válogatott kapus korábban dolgozott Cataniában és Palermóban is, és arra is hajlandó lenne, hogy ötéves szerződést kössön Tommaso Giulini klubtulajdonossal.

Olasz források még Delio Rossit, Edy Reját, Davide Ballardinit és Francesco Guidolinit el tudnák képzelni az új edző posztján. A klubnak van néhány napja, a karácsonyi szünet után ugyanis december 28-án folytatódnak az edzések, és január 6-án már Palermóban lép pályára a csapat.

A hazaiak győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Cagliari sikerére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply