Már az EL-indulás a tét a Parma számára

2014. April 6. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Kicsit csökkentek a Parma labdarúgócsapatánál a gondok, Antonio Cassano ugyanis játékra jelentkezett a Napoli elleni vasárnap esti bajnoki előtt.
Antonio Cassano

Cassano is pályára léphet a Napoli ellen.

A válogatott csatár – akit a hírek szerint Cesare Prandelli kapitány szövetség is figyel a világbajnoki keret miatt – a szerdai, AS Roma elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést, és bár edzéseket kellett kihagynia, úgy tűnik, mégis pályára léphet az újabb rangadón.

A pármai keretből Walter Gargano, Nicola Pozzi és Jherson Vergara sérült, ráadásul Amauri mellett a csapat kapitánya, Alessandro Lucarelli sem játszhat eltiltás miatt.

A Parma hosszú évek óta először áll ennyire jól a bajnokságban, ugyan Roberto Donadoni együttese az érmekért folytatott harcból kimaradt, viszont tizenhét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatával nagy esélye van arra, hogy odaérjen az európai kupaszereplést jelentő ötödik helyre.

Igaz kicsit nehezíti a helyzetét, hogy a nagy sorozat a legutóbbi három bajnokin megszakadt, előbb a Juventustól kapott ki 2-1-re, majd a Lazio 3-2-re, a Roma pedig 4-2-re győzte le. De hátránya így is csak három pont az Inter mögött, azaz ha este nyer, utoléri a milánóiakat.

“Sajnos a csapat erőállapota nem a legjobb, erre már mindenki rájöhetett” – nyilatkozta a Parma egykori válogatott védője, Antonio Benarrivo, aki 1991-től 2004-es visszavonulásáig a klub színeiben futballozott. “A fiúk nem engedhetik meg magunknak, hogy a fáradtak legyenek, mert akkor a meccs elejétől fogva hátrányban lesznek. A Napoli elleni csata nagyon fontos lesz, mert részben ettől függ, hogy sikerül-e odajutnunk az Európa Liga-helyek valamelyikére vagy sem. A Napoli úgy érkezik, hogy a Juventust legutóbb 2-0-ra legyőzte, látszik, hogy ha minden klappol, akkor Rafael Benítez együttese bárkit legyőzhet.”

A Parma a szezon során csak kétszer kapott ki otthon: szeptemberben a Romától (1-3), novemberben a Juventustól (0-1).

A vendégeknél Rafael kapus mellett Christian Maggio sérült, olasz lapok szerint ugyanaz a kezdő tizenegy (Reina – Henrique, Fernandez, Albiol, Ghoulam – Inler, Jorginho – Callejón, Hamsík, Insigne – Higuaín) lép majd pályára, mint a Juve ellen.

A Parma hazai győzelmére 3.00 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a harmadik helyen álló Napoli sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply