Mainzban újabb japán játékos

2015. June 1. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Ja Cheol Koo
Azok után, hogy a Chelsea már kiszemelte a 22 éves, tízszeres válogatott csatárt, Muto Josinorit, a játékos meglepetésre Németország felé vette az irányt.

Ugyan két hónapja a klub elnöke, Ogane Naoki megerősítette az angolok érdeklődését, a játékos pedig azt mondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy a sztárcsapat felfigyelt rá, a befutó a Mainz együttese lett.

A német Bundesligában megszokott a japán labdarúgó, a 2014-15-ös szezonban is tizenhárman képviselték a távol-keleti országot, többek között a dortmundi Kagava Sindzsi, a stuttgarti Szakaj Gotoku, a Schalkéban futballozó Ucsida Acuto vagy a Hertha két légiósa, Haragucsi Genki és Hoszogaj Hadzsime.

De akadt japán játékos Mainzban is, akitől lehetett tanácsot kérni: Okazaki Sindzsi már négy éve Németországban futballozik, két stuttgarti szezon után 2013-ban került Mainzba.

“Mi már jó ideje figyeljük Muto teljesítményét, mert biztosak vagyunk benne, hogy az ő játékstílusa illene a Mainz stratégiájába. Gyors, mozgékony, és nagyon technikás csatár, akinek képességei szükség lenne a minőségi támadójátékhoz” – nyilatkozta Martin Schmidt, a németek edzője a klub hivatalos honlapján.

A sportigazgató Christian Heidel megerősítette, hogy hosszú ideje keresnek ilyen típusú játékost. “Nagyon örülünk, hogy minket választott. Amikor meghozta döntését, tudhatta, hogy mennyire számítunk rá.”

Muto a 2014-es japán szezonban 33 bajnokin 13 gólt szerzett, idén 14 mérkőzésen 9 gólnál tart. A Mainz a 11. helyen végzett, legeredményesebb csatára éppen a már említett Okazaki volt 12 találattal.

A bajnokságból már csupán egyetlen mérkőzés van hátra, az osztályozó visszavágóján a Karlsruhe a Hamburgot fogadja. Az első mérkőzés 1-1-es döntetlenje után a hazaiak győzelmére 6/5 az odds, a döntetlenre 23/10, míg a Hamburg idegenbeli sikerére 23/10 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply