Maga mögött hagyta problémáit Morata

2016. January 30. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Alvaro Morata
Nem Alvaro Morata fémjelezte a Juventust az elmúlt hónapokban, a spanyol csatárnak gyengén ment a játék, és a pályán kívül is problémákkal küszködött.

Míg az előző idényben kulcsembere volt csapatának, és sorra rugdosta a fontos gólokat, az elmúlt öt hónapban csak szenvedett a pályán a Juventus spanyolja. Az előző húsz mérkőzésén egyszer sem tudta bevenni az ellenfelek kapuját, igaz, nem is kapott sok szerepet, legtöbbször a cserepadról szállt be a játékba, vagy ha kezdett, akkor sem játszotta végig a mérkőzéseket. A támadó rosszul viselte a számkivetettséget, Massimiliano Allegri vezetőedző finoman többször is kritizálta a hozzáállását, miközben csatárkollégái jól szerepeltek, így a szakmai stábnak nem volt oka arra, hogy Moratát visszaállítsa a kezdőcsapatba.

A spanyol futballista szerdán, az Inter elleni kupameccsen megkapta a lehetőséget a bizonyításra, és végre élni is tudott vele, két góllal járult hozzá a milánóiak 3-0-ás legyőzéséhez. A mérkőzés után megkönnyebbülten nyilatkozott arról, hogy reményei szerint ezzel a duplával véget értek szenvedései.

“Nem volt könnyű az utóbbi időszak, kemény hónapok vannal mögöttem, de remélem, ezzel vége a szenvedésnek. Voltak problémáim a pályán kívül is, de nagyon fontos, hogy ezek ne legyenek hatással a játékomra. Kulcsfontosságú volt számomra az Inter elleni mérkőzés. Úgy érzem, mostanra teljesen más játékossá váltam, és arra számítok, hogy a következő időszakban ezt az új arcomat láthatják majd a szurkolók” – fogalmazott Morata.

Az idényt pocsékul kezdő, de a Serie A-ban október vége óta hibátlanul menetelő Juve nemcsak beérte az élmezőnyt, de hétvégén akár át is veheti a vezetést a tabellán, amennyiben legyőzi idegenben a Chievót, az éllovas Napoli pedig kikap az Empolitól.

A Chievo győzelmére a szorzó 7.50, a döntetlenre 3.80, a Juventus diadalára 1.53.

A Chievo jelenleg 10. a tabellán, szeptemberben 1-1-es döntetlent játszott a torinóiak otthonában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply