Mackay a hét végén várta a menesztését

2013. December 24. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Malky Mackay

A Cardiff City labdarúgócsapatának menedzsere, Malky Mackay meg volt arról győződve, hogy a szombati, liverpooli bajnoki után menesztik posztjáról.

 

A szakember néhány napja egyszer már összerúgta a port Vincent Tan klubtulajdonossal, aki kijelentette, hogy nem ad pénzt a januári átigazolási időszakra.

Pedig az újoncnak szüksége lenne az erősítésre, hiszen 17 forduló után mindössze 17 ponttal a 15. helyen áll a Premier League-ben (a mérlege négy győzelem, öt döntetlen, nyolc vereség), és csupán négy ponttal előzi meg a már kieső helyen szerénykedő 18. Crystal Palace-t.

Mackay elmondása szerint szombat délelőtt kapott egy mailt a tulajdonostól, amelyben az állt, vagy önként lemond vagy menesztik. Mehmet Dalman klubelnök azonban vasárnap kiadott egy közleményt, amelyben megerősítette Mackayt a posztján. “Tan levele mélyen felzaklatott. Nem mondtam le, vártam a kirúgásomat. Dalman próbál közvetíteni, de nem tudom, lesz-e egyáltalán találkozóm a tulajdonossal” – nyilatkozta a menedzser.

Tan az utóbbi időben többször is kritizálta az edzőt az átigazolások, a szerény eredmények és a csapat játékstílusa miatt.

Mackay 2011. júniusa óta irányítja a walesi csapatot, vezetésével az első szezonban Ligakupa-döntőt játszhatott az együttes, de a döntőben hosszabbítás után 2-2-re végzett a Liverpool ellen, és végül tizenegyesekkel 3-2-re alulmaradt.

Az előző szezonban aztán nyolcpontos előnnyel megnyerte a másodosztályú bajnokságot, és története során először feljutott a Premier League-be.

“Nem érzem, hogy most nyomás lenne rajtam. A csapat keményen dolgozik, jöttek is a jó eredmények és megfelelő teljesítményt nyújtottunk eddig. Büszke vagyok arra, hogy edző lehetek itt” – nyilatkozta Mackay.

A csapatra idén még két bajnoki vár: december 26-án a Southamptont, két nappal később a Sunderlandet fogadja. A karácsonyi fordulóban a Cardiff győzelmére 3.40 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Southampton sikerére 2.30 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply