Luiz Gustavo nem akar sztár lenni

2014. August 17. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Luiz Gustavo
Nem szereti a rivaldafényt Luiz Gustavo, a német VfL Wolfsburg középpályása, aki inkább a pályán mutatott teljesítményével szeretne kitűnni, mintsem a magánéleti dolgaival.

 

A nyári világbajnokságon a hazai brazil válogatottnak Luiz Gustavo alapembere volt, és hasznosan is tette a dolgát a tornán: igyekezett megakadályozni az ellenfelek támadásait, illetve pontos passzaival építeni saját csapata támadásait. A védekező középpályás nem is igen került reflektorfénybe, hiszen minden Neymarról, a Barcelona támadójáról szólt a selecai körül.

Viszont Luiz Gustavo pont ezt szereti, ő inkább csendben szereti tenni a dolgát, persze minél hasznosabban, és a német Bundesligában is mindig ez volt a célja.

“Nem akarok sztár lenni” – mondta a Bayern Münchent is megjárt brazil a Kickernek. “Persze mindenki szeret jó dolgot magáról visszahallani, de én csak egy közönséges ember vagyok.”

A 27 éves labdarúgó 2007 nyarán került először Németországba, akkor a Hoffenheim alkalmazta, majd 2011 januárjában a Bayern München 17 millió eurót fizetett érte – hogy két évvel később egymilliós veszteséggel eladja a Wolfsburgnak. Luiz Gustavo teljesítményét nem befolyásolta a tavalyi klubváltás, sőt, Európa legnevesebb csapataival hozták már hírbe, így például a spanyol Real Madriddal, az angol Manchester Uniteddel vagy az olasz Interrel.

“Nem igazán tudok mit kezdeni azzal, hogy ilyen együttesekkel boronálnak engem össze” – folytatta. “Jól esik persze, és valahol érthető is, hogy a világbajnokság után még több ilyen pletyka lát napvilágot, de már akkor is voltak hasonló nyaraim, amikor a Bayernt erősítettem. Viszont ezek most engem hidegen hagynak, tökéletesen érzem magam Wolfsburgban.”

Vasárnap este a “farkasok” a Bundesliga 2-ben szereplő Darmstadt 98 otthonában lépnek pályára a Német Kupában.

A Darmstadt 98 győzelmét 5.50 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.20, a vendég VfL Wolfsburg sikerére pedig 1.55 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply