Lineker óta nem volt ilyen Tottenham-csatár

2015. April 20. Monday in Angol Premier Liga, Hírek

Harry Kane
Gary Lineker óta nem volt ilyen csatára a Tottenham Hotspurs labdarúgócsapatának, mint most Harry Kane.

A 21 éves, a válogatottban is bemutatkozó csatár 2014-15-ös idényben már harminc gólnál jár tétmérkőzésen: a Ligakupában három, az Európa Ligában hét, a Premier League-ben pedig húsz gólt szerzett. Utoljára Tottenham-játékosként a legendás csatár, Lineker volt képes ilyen teljesítményre, még 1991-92-ben.

Kane vasárnap a Newcastle United otthonában is eredményes volt, igaz, csak be kellett biztosítania a győzelmet. Naszer Chadli révén a vendégek szereztek vezetést, ezt ugyan a második félidő elején Jack Colback kiegyenlítette, de Christian Eriksen az 53. percben ismét a Spurst juttatta előnyhöz, Kane pedig a 90. percben állította be a 3-1-es végeredményt.

A Tottenham ezzel 33 forduló után 57 ponttal áll, és utolérte az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, ötödik helyen álló Liverpoolt. Az utolsó öt forduló nem akármilyen csatát hoz majd, az 5. hely ugyanis Európa Liga-indulást jelent, erre a Liverpool és a Tottenham mellett a Southampton is eséllyel pályázik.

A Tottenham ráadásul az egy ponttal mögötte álló Southampton otthonába látogat szombaton: a hazaiak győzelmére 1/1 az odds, a döntetlenre 5/2, míg a Spurs idegenbeli sikerére 13/5 szorzóval lehet fogadni.

A sikeres szezonzáráshoz kellenek még Kane góljai, aki Sergio Agüeróval (Manchester City) együtt vezeti a góllövőlistát is. “Elégedett vagyok a 30 gólommal, de a legfontosabb, hogy megtartsuk a győzelmi sorozatunkat. Van még öt bajnokink, remélem, nem állok meg 20 gólnál a Premier League-ben” – nyilatkozta Kane.

“Szívből gratulálok a játékosomnak, megérdemli ezt a pillanatot, mert sokat dolgozik. Azt hiszem, nagy potenciállal rendelkezik, hiszen még fiatal, és ez az első teljes szezonja a csapatban. Ennél csak jobb lehet, és képes is arra, hogy javítson a teljesítményén” – nyilatkozta edzője, Mauricio Pochettino.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply