Lewandowski megegyezett a Bayernnel

2014. January 5. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Robert Lewandowski

A Bajnokok Ligája, Bundesliga és Német Kupa-győztes Bayern München hivatalos közleményében jelentette be, hogy szerződtette a Borussia Dortmund csatárát, Robert Lewandowskit.

 

Lewandowski szerződése 2014 nyarán, tehát a mostani szezon végén jár le a tavaly három ezüstöt is szerző Borussiánál, így a Bosman-szabály értelmében január 1-jétől szabadon tárgyalhatott kérőivel.

Valószínűleg már korábban eldöntötte, hogy a Bayernnél fogja folytatni, hiszen a bajorokkal már legalább egy éve folyamatosan összeboronálták nevét.

A 25 éves, remek fizikai és technikai adottságokkal megáldott támadó 2019-ig kötelezte el magát a münchenieknél, Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság elnöke pedig a hivatalos oldalnak elmondta, elégedettek a transzfer létrejöttével.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyezni a játékossal” – mondta az üzletember. “Robert a világ egyik legjobb csatára, mindenféleképpen erősítést jelent a számunkra. Örülünk, hogy ma sikerült aláírnia a 2019-ig szóló szerződését.”

Több német portál már augusztus-szeptember magasságában biztosra vette, hogy az idei szezonban 11 bajnoki gólnál tartó csatár döntött, viszont hivatalosan egészen mostanáig kellett várni. A dortmundiak próbáltak hosszabbítani Lewandowskival, a 60-szoros válogatott azonban nem akart maradni, ráadásul szinte az összes nagy európai klubbal kapcsolatba hozták már.

Érkezése ellenére Rummenigge elmondta, továbbra is számítanak a csapat horvát centerére, Mario Mandzukicra. David Luizért, a Chelsea védőjéért azonban nem tettek ajánlatot, ezt határozottan cáfolta.

A Bayern január 24-én játszik legközelebb bajnokit, könnyű mérkőzésre azonban nem számíthat, hiszen ellenfele a harmadik Borussia Mönchengladbach lesz idegenben. A hazaiak sikerét 9.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.00, a vendégek győzelmére pedig 1.33 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply