Leigazolta a Roma Szczesnyt

2015. July 30. Thursday in Hírek, Olasz Serie A

Wojciech Szczesny
Az Arsenal lengyel válogatott kapusa, Wojcieh Szczesny kölcsönben a Romában folytatja pályafutását.

Wojcieh Szczesny az elmúlt években egy ideig az Arsenal elsőszámú kapusa volt, 2009-es leigazolása után néhány szezonnal Arsene Wenger a kezdőcsapatba állította a lengyel labdarúgót. Az elmúlt szezont is elsőszámúként kezdte, de aztán elvesztette Wenger bizalmát, és azóta David Ospina védte az Arsenal kapuját.

Aztán a nyáron újabb komoly rivális érkezett a csapathoz, miután az Arsenal a Chelsea-ből távozó Petr Cechhel erősített. A lengyel ezek után a váltás mellett döntött, szerdán a Roma bejelentette, hogy megszerezte a 23-szoros lengyel válogatott játékost.

“A Roma örömmel közli, hogy leszerződtette az Arsenáltól kölcsönbe a lengyel válogatott Wojcieh Szczesnyt. A játékos szerdán aláírta egyéves szerződését, miután sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon. Szczesny a világon az egyik legtehetségesebb fiatal kapus” – méltatta az új igazolást a Roma.

Szczesny a bemutatásakor beszélt a céljairól.

“Azért szerződtem ide, hogy játsszam, és kupákat nyerjek a Romával, és úgy gondolom, hogy a csapat elég erős is ehhez” – nyilatkozta a kapus.

Az elmúlt szezonban a Roma kapuját a 38 éves Morgan de Sanctis védte.

A Serie A első fordulójában a Roma a Verona otthonában lép pályára: a hazai győzelem szorzója 7/2, a döntetlenre 5/2, a vendégek sikerére 4/5 az odds.

Az elmúlt szezonban a fővárosi gárda hazai pályán 2-0-ra nyert, Veronában 1-1-es döntetlenre végzett a két gárda.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply