A Dortmund önbizalmat szerezne

2015. July 30. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Thomas Tuchel
Fél éve kevesen reménykedtek abban, hogy a Dortmund a 2015/16-os szezonban is európai kupaszereplő lesz, ám most mégis EL-mérkőzésre készül a gárda.

A Borussia jól szerepelt a Bajnokok Ligájában, de Klopp csapata a Bundesligában még az utolsó helyre is lecsúszott és a kiesés ellen harcolt.

A tavaszi meneteléssel azonban elcsípte a hetedik helyet, és így jogot szerzett az Európa Liga selejtezőjében való indulásra. A csapat a harmadik körben kapcsolódik be a sorozatba, ellenfele az osztrák Wolfsberger AC lesz. Az osztrák kiscsapat története során először indult nemzetközi színtéren, az előző körben a Sahtyor Szoligorszk együttesét búcsúztatta kettős győzelemmel (2-0, 1-0).

A csütörtöki mérkőzésen az osztrákok hazai sikerére 12/1 a szorzó, a döntetlenre 11/2, míg a Dortmund idegenbeli győzelmére 1/5.

A németek új edzővel, Thomas Tuchel vezetésével fognak neki a szezonnak, Sven Bender szerint az eddigi felkészülés bár szórakoztató volt, de nagyon kimerítő.

“A vezetőedző rendkívül részletes programot készített és megpróbál sok mindent adni nekünk. És bár az edzés szórakoztató, de keményen megmondja a véleményét, ha valami nem tetszik. Úgy szeretnénk, hogy ezeket a selejtezőket arra használjuk, hogy kellő önbizalmat szerezzünk” – mondta Bender.

A Dortmundban most mutatkozhatnak be tétmérkőzésen az új nyári szerzemények: a középpályás Gonzalo Castro, Julian Weigl és Roman Bürki.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply