Laudrup távozott a Swansea kispadjáról

2014. February 5. Wednesday in Angol Premier Liga, Hírek

Michael Laudrup

Az angol Premier League-ben szereplő Swansea City kedden hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette az első csapat menedzserét, Michael Laudrupot, miután az együttes már csak két pontra van a kieső zónától.

 

“A Swansea City és menedzsere, Michael Laudrup útjai ma este elváltak” – olvasható a klub közleményében. “Garry Monk és a jelenlegi edző, Alan Curtis veszik át a csapat irányítását az előrelátható jövőben.”

A klub tájékoztatta szurkolóit, hogy jelenleg többet nem kíván kommentálni, viszont amennyiben bármi változás áll be a szakmai stáb összetételét illetően, azt azonnal tudatni fogja. Monk, aki eddig a csapatkapitány volt, hétvégén már a walesi rivális Cardiff ellen irányíthatja szeretett együttesét, melynek kötelékében 2004 óta játszik, illetve most már edzősködik is.

Laudrup 2012 nyarán érkezett a Swansea-hoz, miután Brendan Rodgers a Liverpoolhoz távozott. A jelenleg harmadik angol élvonalbeli szezonját taposó együttes a korábbi szezonokban szépen és sikeresen játszott, hiszen eddig nem volt kiesési gondja, Laudruppal pedig a Ligakupát is sikerült elhódítania, aminek köszönhetően idén már az Európa Ligában is megmutathatta tudását, ráadásul csoportjából tovább is jutott a kieséses szakaszba.

A dán labdarúgás egyik legnagyobb alakja viszont idén nem tudta azt hozni, amit a klubvezetés várt volna tőle, bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy néhány alapembere nem azt a teljesítményt nyújtja, mint korábban.

A Swansea legutóbbi tíz bajnokijából mindössze egyet nyert meg, hatot elveszített, és bár 12. a tabellán, a kieső zónától már csak két pontra van. Az Európa Liga mellett az FA-kupában is áll még a gárda: előbbiben az olasz Napoli, utóbbiban az Everton – idegenben – lesz az ellenfele.

A “hattyúsok” szombati győzelmét 1.75 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.60, a 19. Cardiff City sikerére pedig 4.75 az odds. Ha a vendégek nyernek, úgy pontszámban beérik a Swansea-t.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply