Lampard rekordjára tör Fabregas

2016. April 24. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Cesc Fabregas
A Chelsea sztárja remeklésének is köszönhette szombati sikerét, Cesc Fabregas három gólpasszal járult hozzá a londoniak győzelméhez.

A Chelsea szombaton 4-1-re nyert a Bournemouth otthonában, a vendégek négy találatából háromnál Fabregas volt az előkészítő. A spanyol labdarúgó idén is remekel az előkészítés terén, a szombati triplával pedig nagyot lépett előre a Premier League rangsorában. A gólpasszok örökrangsorában két klasszist is maga mögé utasított, Wayne Rooney-t és Dennis Bergkampot utasította maga mögé. A Manchester United és az Arsenal klasszisa egyaránt 94 assziszttal büszkélkedhet, Fabregas a Bournemouth elleni triplával már 95 gólpassznál jár.

A Chelsea játékosa előtt már csak két játékos áll a sorban, Ryan Giggs pályafutása során 162 gólpasszt osztott ki az angol élvonalban, míg Frank Lampard 102-nél igazolt az Egyesült Államokba. A walesi csúcsa még messze, de ha Fabregas passzaiból hasonló ütemben termelik a társak a gólokat, akkor Lampard klubcsúcsát még ebben a szezonban megjavíthatja. Erre még négy meccse van a spanyol válogatott játékosnak.

A Premier League történetében egyébként szintén Fabregas volt az utolsó, aki egy meccsen három asszisztot is kiosztott, 2009. októberében még az Arsenal színeiben a Blackburn Rovers ellen mutatta be a bravúrt.

A Chelsea most egy hosszabb pihenő vár, Guus Hiddink alakulata május 2-án a Tottenham Hotspurt látja vendégül az angol első osztályban: a hazai győzelemre a szorzó 3.30, a döntetlenre 3.40, vendégek sikerére 2.15.

A két csapat őszi bajnokija gólnélküli döntetlennel zárult.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply