Lahm szívesen játszik a középpályán

2014. March 1. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Philipp Lahm kijelentette, hogy örömmel játszik bármilyen poszton, így az sem zavarja, hogy Josep Guardiola mostanában középpályásként számít rá.
Philipp Lahm

Lahm jól érzi magát a középpályán.

Lahm éveken keresztül volt megbízható tagja a Bayern München védelmének, akárki is volt a vezetőedző, a rutinos labdarúgó remekül látta el a dolgát a bajorok hátsó alakzatában. A nyári edzőváltás után azonban új irány nyert teret Münchenben, a szakvezetés a korábbiaktól eltérő elképzeléseket igyekezett meghonosítani. Guardiola egyik forradalmi változtatása, hogy Lahmot egy sorral feljebb hozta, vagyis a védő jelenleg a Bayern München középpályáján robotol.

A jelek szerint a vezetőedző újítása bevált, legalábbis erről tanúskodik, hogy a gárda toronymagasan vezeti a Bundesliga tabelláját, és fél lábbal már a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében érezheti magát. Lahm időközben már teljesen megszokta új pozícióját.

“Ebben a pillanatban középpályásként tekintek magamra. Nem kérdés, hogy tudok mindkét poszton játszani, és úgy gondolom, hogy miután hónapok óta középpályásként játszom, a szövetségi kapitány is így számít majd rám” – jelentette ki Lahm.

A sokoldalú játékos már a hétvégi rangadót várja, a Bayern München ugyanis szombaton a Schalke ellen lép pályára. Lahm szerint főszereplő lehet a meccsen Manuel Neuer kapus, akit éppen a müncheniek Gelsenkirchenből csábítottak el.

A listavezető Bayern München szombati sikerének az oddsa 1.18, a döntetlenre 7.00, a negyedik helyezett Schalke győzelmére 13.00 a szorzó.

A két csapat elmúlt hét meccsét kivétel nélkül a bajorok nyerték, a Schalke legutóbb 2011-ben tudta legyőzni a müncheni csapatot. A két gárda őszi összecsapását 4-0-ra nyerte Guardiola alakulata.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply