Labbadia visszatért Hamburgba

2015. April 16. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Bruno Labbadia
Szerdán Bruno Labbadiát nevezte ki új edzőnek a Hamburg labdarúgócsapata. A német Bundesliga élvonalában az utolsó helyen szerénykedő együttes azért döntött a váltás mellett, mert a legutóbbi nyolc mérkőzésén nyeretlen maradt, az utolsó három bajnoki elveszítette, de miután szoros az alsóház, reális esélye van akár a csont nélküli bennmaradásra is.

Az eddigi 28 forduló alatt hat győzelem, hát döntetlen és 15 vereség a mérleg, de csupán négy pontra van a biztos élvonalbeli tagságot jelentő 15. helytől. Ehhez azonban már nem Peter Knäbel, hanem Labbadia segítheti a csapatot, az utolsó hat fordulóban otthon fogadja az Augsburgot, a Freiburgot és a Schalkét, és utazik Brémába, Mainzba és Stuttgartba.

A hétvégén a Werder otthonában lép pályára, a hazaiak vasárnapi győzelmére 1/1 az odds, a döntetlenre 5/2, míg a Hamburg idegenbeli sikerére 14/5 szorzóval lehet fogadni.

A 49 éves Labbadia harmadszor tér vissza Hamburgba, 1987-88-ban játékosként, 2009-2010-ben edzőként már megfordult az észak-német kikötővárosban. Legutóbb Stuttgartban dolgozott, ahol a csapatot előbb megmentette a kieséstől, majd a 2011-12-es szezonban a hatodik hellyel Európa Liga-szerepléshez segítette, egy évvel később pedig kupadöntőt játszhatott a Bayern ellen, és bár kikapott, mégis elindulhatott a 2013-14-es EL-idényben is. A tavalyi szezon elején gyorsan menesztették, miután a csapat három forduló alatt háromszor is kikapott.

“Labbadia jó edző, aki már megtapasztalta, milyen sikerrel megvívni egy kiesés elleni harcot” – írta közleményében a klub. Ő idén már a Hamburg negyedik edzője lesz, a szezont még Mirko Slomka kezdte, őt Josef Zinnbauer, majd Knäbel váltotta.

A klub a hírek szerint Thomas Tuchellel tárgyalt, de ő a hírek szerint jobb ajánlatot kapott, talán éppen attól a Dortmundtól, ahonnan Jürgen Klopp távozik a szezon végén.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply