A kupában javíthat a Valencia

2015. January 12. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Paco Alcacer
Csupán 1-1-es döntetlent játszott vasárnap bajnoki mérkőzésen a Valencia a Celta Vigo otthonában, de nincs idő a sebek nyalogatására, kedden fontos Spanyol Király-kupa-meccs vár az együttesre.

 

Jól kezdett a Valencia a Celta ellen, hiszen az első félidőben egy megítélt hazai büntető kimaradt, majd Rodrigo a 43. percben megszerezte csapatának a vezetést. A galíciai kiscsapat azonban a második félidőben egyenlíteni tudott, így pontosztozkodással ért véget a 18. forduló az együttesek számára.

A “denevérek” sokáig nem bosszankodhatnak az elhullajtott két ponton – győzelem esetén egy pontra megközelíthették volna a Barcelona, Atletico Madrid kettőst –, mivel kedden fontos kupameccs vár rájuk az Espanyol otthonában. A katalánokat hazai pályán 2-1-re legyőzték, de a bekapott gól miatt nem lehetnek nyugodtak.

A Valencia már nyolc tétmeccs óta nem talált legyőzőre, míg az Espanyol zsinórban három vereségnél tart – ennek ellenére masszív középcsapatnak számít a spanyol pontvadászatban. A katalánokat szombaton a Real Madrid verte könnyedén 3-0-ra.

Az Espanyol győzelmét 3.30 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.30, a vendég Valencia sikerére pedig 2.25 az odds.

Hír még a Valencia háza tájáról, hogy az együttes 22 éves támadóját, Carles Gilt sajtóinformációk szerint az angol Aston Villa szeretné megszerezni. A spanyolok akadémiájáról kikerült labdarúgó az idén nyolc bajnokin kapott lehetőséget, egy-egy gólja és gólpassza van. Piaci értéke hatmillió euró körül mozog, de Paul Lambert menedzser mindenféleképpen egy kreatív támadót szeretne igazolni – Gilt sokan a Real Madridban játszó Iscóhoz hasonlítják.

Forrás: Unibet

Leave a Reply