Különleges meccs előtt áll Vidal

2015. August 29. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Arturo Vidal
Kiegyensúlyozott eredményeket hozott a német labdarúgó-bajnokság élvonalának rajtja, az első két forduló után mindössze három csapat maradt százszázalékos.

Szombat este ez a szám biztosan csökkenni fog, a bajnok Bayern München ugyanis a Bayer Leverkusent fogadja. A bajorok a Hamburg 5-0-s legyőzését követően Hoffenheimben nyertek 2-1-re, a Leverkusen előbb a Hoffenheimet győzte le 2-1-re, majd Hannoverben aratott 1-0-s sikert.

A meccs érdekes lesz Arturo Vidal számára, aki 2007 és 2011 között a Leverkusenben játszott, majd a Juventus után a nyáron Münchenbe szerződött. Feladata pótolni a Manchester Unitedbe szerződött Bastian Schweinsteigert.

“Sok szép emlék köt a Leverkusenhez, a pályán azonban ellenfélként tekintek rájuk. Ugyanúgy játszom majd, mint bármikor máskor, beleadok mindent, hogy győzelemhez segítsem csapatomat” – mondta.

“Hálával gondolok a Bayerre, ezért különleges meccs lesz számomra, ők adtak először lehetőséget nekem Európában. A mérkőzés elejétől nagyon óvatosan és figyelmesen kell játszanunk” – tette hozzá.

A Bayern München szombat esti győzelmére 1.33 a szorzó, a döntetlenre 5.25, míg a Bayer Leverkusen idegenbeli sikerére 9.00. A Bayer 1989 óta csak egyszer tudott nyerni a Bayern otthonában: 2012. október 28-án Stefan Kiessling és Sidney Sam góljaival 2-1-re.

A házigazdánál Pep Guardiola sérülés miatt nem számíthat Mehdi Benatia, Javi Martinez, Holger Badstuber, Jan Kirchhoff és Franck Ribery játékára, a legutóbb kiállított Jerome Boateng pedig az eltiltását tölti.

A Leverkusennél Lukas Boeder, Tin Jedvaj, Ömer Toprak és Charles Aranguiz sérült, míg Szon Hungmin elhagyta a klubot és a Tottenham csapatához szerződött.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply