Kovács Ferenc szerint a tétmeccsek görcse alól kell felszabadítani a csapatot

2014. September 9. Tuesday in Hírek, Magyar válogatott

Az MLSZ utánpótlásprogramjáért felelős szakmai igazgató, Kovács Ferenc nem temetne a szerinte nagyon rossz ütemben jött vasárnapi Eb-selejtezős vereség (1-2) után, ám hiányol néhány fiatalt a válogatottból, amely szerinte a szokásos magyar betegségbe esett: nem volt képes felszabadultan játszani, kerülte a kockázatokat.

A mesteredző a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, ezt a görcsöt kellene feloldani edzőnek, pszichológusnak.

“A szurkolókhoz hasonlóan nekem is nagyon kellemetlen volt nézni az első Eb-selejtezőt az északírek ellen. Nagyon rossz ütemben jött ez a hazai vereség csodálatos telt ház, fiatal futballrajongók előtt. Azt hittem, végre tudunk valamit adni a közönségnek, hogy továbbra is támogassák a magyar labdarúgást – nyilatkozott Kovács Ferenc. – A baki becsúszott, ez a három pont nagyon fog hiányozni, de azért nem szabad temetkezni. Az alaposabb elemzés most az MLSZ elnökségének dolga, nekem nem tisztem beleszólni – ha megkérdeznek, nyilván elmondom a véleményem. Egy biztos, senkit nem megbántva, de nagyon sok múlik azon, hogyan készítek fel egy-egy játékost a fontos mérkőzésre – ezek edzői, sőt pszichológusi feladatok is.”

A Videotonnal UEFA Kupa-győztes tréner hiányolta a fiatalokat, akik biztatóan teljesítenek. Hozzátette: ebből a gárdából most az összeszokottság hiányzott.

“Az az érzésem mindig, hogy nem felszabadultan játszanak a focistáink, mintha valami béklyó alatt lennének, szenvednek, nem képesek megmutatni az igazi tudásukat” – mondta.

Kovács Ferenc úgy vélte, a válogatott nem annyira gyenge, hogy kikapjon az északírektől.

“Csak valahogy nálunk nem vállalja senki a kezdeményezést, csak adják tovább a labdát, szabadulnak a felelősségtől, hogy más rontsa el. Kockázatvállalás semmi, pedig ezt az együttest fel kéne szabadítani, hogy a játékosok bátran vállalják el, amire képesek. Majdnem minden nemzetközi mérkőzésen túlbecsüljük az ellenfelet vagy magunkat nézzük le. Fel kell oldani ezt az állapotot a csapatnál, főként a fiataloknál” – fogalmazott az MLSZ-igazgató.

sgr \ sag

MTI 2014. szeptember 9., kedd 12:27

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply