Komoly változtatások lesznek a Dortmundnál

2014. January 14. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Marco Reus

Nagy változások lesznek a nyáron a német Bundesligában szereplő Borussia Dortmundnál, miután a csapat a 2013-as év végén igen kiábrándítóan szerepelt, ráadásul a nyáron elveszíti egyik legjobbját, Robert Lewandowskit.

 

Ezt a klub igazgatója, Michael Zorc árulta el a WAZ-nak adott interjújában. Az 51 éves szakember szerint be kell majd tölteniük a Lewandowski által hagyott űrt, de nem aggódik amiatt, hogy ne sikerülne.

“Mindent meg kell változtatnunk” – mondta Zorc. “Újra és újra fejlődnünk kell, Robert távozása erre például remek alkalmat nyújt. Utódjának hozzáállásban példaértékűnek kell lennie, és ha sportszakmailag is megfelel, akkor már csak meg kell valósítani a transzfert. Az is elképzelhető, hogy két csatárt fogunk igazolni.”

Zorc beszélt Marco Reusról és Ilkay Gündoganról is. A lengyel gólgyáros után ők jelentik a Borussia legnagyobb értékeit. A szakember elmondta, semmiképpen sem tervezik eladni őket, a támadó és a középső középpályás is a Dortmund kötelékébe fog tartozni a jövőben is. Zorc még szót ejtett az együttes szezonjáról is, ami felemásra sikeredett eddig, hiszen amíg a Bajnokok Ligájában továbbjutott a csapat, addig a Bundesligában több alkalommal is botlott már. A szakember elárulta, mindenki örül annak, hogy vége lett a 2013-as esztendőnek.

A Borussia január 25-én játssza majd következő bajnokiját, ellenfele odahaza az Augsburg lesz. A győzelem ráfér Jürgen Klopp legénységére, hiszen jelenleg csak negyedik a tabellán 32 ponttal, míg a listavezető Bayern Münchennek már 44 egységet sikerült összeszorgoskodnia.

A Borussia Dortmund győzelmét 1.30 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.50, a vendég Augsburg sikerére pedig 9.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply