Klubvébé-elsőséggel zárná az évet a Bayern

2013. December 15. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Philipp Lahm

A bajorok a klubvilágbajnoki címmel koronáznák meg hibátlan évüket.

A Bayern München labdarúgócsapatának kapitánya, Philipp Lahm szerint a 2013-as évet az koronázná meg, ha sikerülne a magasba emelni a Marokkóban zajló klubvilágbajnokság győztesének járó trófeát.

 

“Az elmúlt évek kemény munkája az utóbbi időben négy címet is eredményezett, és tudjuk, hogy ennek még nincs vége” – nyilatkozta Lahm. “A jövő heti tornán nagy reményekkel indulunk, a legjobb formánkat fogjuk nyújtani, hogy egy újabb trófeával zárjuk az évet.”

Csapattársa, Mario Götze ugyanezt hangsúlyozta. “Közülünk senki sem játszott még ezen a tornán, ezért szeretnénk elsők lenni. Nyugodtan várjuk a csatákat.”

A német klub tavasszal triplázott, hiszen a német kupa elsősége mellett megnyerte a Bundesligát, illetve a Bajnokok Ligáját is, majd augusztus végén 2-2-es döntetlent követően büntetőkkel elhódította az európai Szuperkupát a Chelsea ellen.

Az őszi szezonban is folytatódott a remeklés, a BL-csoportjából elsőként jutott a nyolcaddöntőbe, a Bundesligában pedig 41 mérkőzésesre javította veretlenségi rekordját, a hétvégén a Hamburgot győzte le 2-1-re.

Pep Guardiola együttese kedden kapcsolódik be a klubvébé küzdelmeibe, amelyek szombaton már megkezdődtek. Az elődöntőbe jutásért a marokkói Raja Casablanca hosszabbítás után 2-1-re verte a mexikói Monterreyt, míg a kínai Kuangcsou Evergrande 2-0-ra nyert az egyiptomi al-Ahli ellen.

A Casablanca a szerda esti elődöntőben a brazil Atlético Mineiróval találkozik, míg a Bayern ellenfele a Kuangcsou lesz.

A Bayern klubvébé-győzelmére 1.20 az odds, az Atlético Mineiro elsőségére 5.00, a Raja Casablanca sikerére 34.00, míg a Kuangcsou Evergrande végső diadalára 26.00 szorzóval lehet fogadni.

A tavalyi, Japánban rendezett viadalon a brazil Corinthians győzött, amely a döntőben az angol Chelsea-t verte 1-0-ra. A harmadik helyen a mexikói Monterrey, a negyediken az egyiptomi al-Ahly zárt.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply