Klopp nem ijed meg a Real Madridtól

2014. March 22. Saturday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Jurgen Klopp

A Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán az előző kiírás egyik döntőse, a Borussia Dortmund a Real Madriddal mérkőzik a legjobb nyolc között, Jürgen Klopp örül a királyiaknak, és annak, hogy az első meccset Madridban rendezik.

 

A két csapat nagyon is jól ismerheti egymást, hiszen a BL előző kiírásában az elődöntőben egymás ellen küzdöttek. Akkor a Borussia Dortmund némi meglepetésre továbbjutott, az első meccset 4-1-re nyerte Jürgen Klopp alakulata, míg a visszavágón a Real Madrid hiába nyert 2-0-ra, végül a dortmundiak jutottak tovább.

Ebben a szezonban már a negyeddöntőben összefutott egymással a két gárda, és idén talán még nagyobb meglepetés lenne a németek továbbjutása, legalábbis a pillanatnyi forma alapján. Míg a Real Madrid vezeti a spanyol pontvadászat tabelláját, addig a Borussia Dortmund tetemes hátrányban második a Bundesligában, és már nincs esélye megszorítani sem a Bayern Münchent.

“Ez egy jó sorsolás, ugyanis, ha egy csapat rendszeresen bejut Európa legjobb nyolc csapata közé, akkor hozzá kell szoknia a nagyon erős ellenfelekhez. Nagyon várjuk a meccseket, az pedig külön öröm, hogy az első összecsapást Madridban játsszuk” – elemezte az esélyeket Klopp.

A második helyezett Borussia Dortmund szombaton a 11. Hannover otthonában lép pályára a Bundesliga 26. fordulójában: a hazai győzelem oddsa 5.50, a döntetlenre 4.33, a vendégek sikerére 1.53 a szorzó. Ősszel Klopp csapata hazai pályán 1-0-ra nyert.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply