Kettős győzelemmel jutott tovább a Diósgyőr

2014. July 11. Friday in Hírek, UEFA Európa Liga

A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

 

Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját – amelynek győztese lesz majd Szivics Tomiszláv együttesének ellenfele – a nagy esőzés miatt elhalasztották. Ezt a mérkőzést várhatóan pénteken új helyszínen pótolják.

Európa Liga-selejtező, visszavágó:

Birkirkara (máltai)-Diósgyőri VTK 1-4 (1-1)

Ta’Qali, 1000 néző, v: Radovanovic (montenegrói)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel.
gólszerzők: Camenzuli (44.), illetve Elek (30.), Husic (61.), Barczi (66.), Marjanovic (91.)
sárga lap: Zerafa (60.), illetve Kádár (54.)

  • Birkirkara: Sánchez – Vukanac, Moreno, Scicluna, Fenech – Camenzuli, Zerafa, Agius (Ledesma, a szünetben), Herrera – Vella (Zammit, 84.), Grech (Omerou, 64.)
  • Diósgyőri VTK: Antal B. – Okuka, William Alves, Debreceni (Marjanovic, 71.), Husic – Bori (Nikházi, 71.), Kádár, Elek Á. – Gosztonyi, Grumic, Bacsa (Barczi, 61.)

Az első félidő jelentős részében a Diósgyőr futballozott mezőnyfölényben, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Szivics Tomiszláv együttese ennek ellenére vezetést szerzett, igaz, Elek góljánál a máltaiak kapusa hatalmasat hibázott, ugyanis gyakorlatilag egy beadást paskolt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, ez pedig kissé megzavarta a magyar csapatot, amelynek így jókor jött a pihenő.

A fordulást követő első percekben a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, de a magyar csapat kijött a szorításból. A DVTK nem sokkal később ismét vezetést szerzett, újfent a máltai kapusnak köszönhetően, aki ezúttal Husic lövését “nézte el”. Öt perccel később eldöntötte a továbbjutást a Diósgyőr, a csereként beállt Barczi révén. A hajrában a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ennek ellenére egy másik csere, Marjanovic megszerezte a negyedik magyar találatot.

sgg \ sgj \ bpt

MTI 2014. július 10., csütörtök 21:28

Related Articles

Leave a Reply