Kérte Vidal a klubváltást

2015. July 21. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Arturo Vidal
Az utóbbi időben sok pletyka látott napvilágot arról, hogy a Juventus chilei focistája, Arturo Vidal hol folytatja pályafutását. Most azonban az is kiderült, hogy miért is szerződött végül el az olasz bajnoktól.

Sokáig kérdéses volt a klubváltás is, hiszen mégiscsak a torinóiak egyik alapemberéről van szó, aki az elmúlt években négy bajnoki címhez segítette a Zebrákat.

A szóbeszédnek a Juve sportigazgatója Giuseppe Marotta vetett véget a hétfői sajtótájékoztatóval. A vezető szemtől szemben az újságírókkal kijelentette, hogy Vidal elhagyja a zebracsíkos együttest. A sportigazgató az okot is megnevezte, sőt az is elárulta, hogy a csapat többi, nyáron távozó futballistájával miért került sor végül kenyértörésre.

“Állandóan azt mondtuk, hogy nem fogjuk eladni az alapembereinket, kivéve, ha azt ők nem kérik tőlünk. És ez így történt most is: Carlos Tévez kérte, hogy visszatérhessen Argentínába, Andrea Pirlo úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Angelo Ogbonna a rendszeres játéklehetőség miatt akart távozni. Vidal esetében is előbb vele beszéltem, mielőtt tárgyalni mentem volna a Bayern Münchennel. Vidal azt mondta, új tapasztalatokra vágyik, ezért kérte az eladását. Azt is el kell mondanom, hogy a játékos szerződése nálunk 2017-ig szólt, míg a Bayern München egy 5 éves szerződést kínált neki, ami nagyon fontos ha jövőjére gondolunk” – mondta Marotta, aki határozottan kijelentette, hogy a Juventus francia sztárja, Paul Pogba nem eladó. Igaz, tette hozzá, addig marad meg ez az álláspont, míg maga a játékos nem kéri, hogy értékesítsék őt, mert távozni szeretne.

A Juventus augusztus 8-án a Lazio ellen lép pályára az Olasz Szuperkupa elhódításáért, a Juve rendes játékidőben való győzelmére 1/1 a szorzó, a döntetlenre 12/5, míg a rómaiak sikerére 11/4.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply