Kehl utoljára hosszabbított

2014. March 23. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Sebastian Kehl egy évvel meghosszabbította idén lejáró szerződését a Borussia Dortmunddal, majd kijelentette, hogy ez lesz az utolsó éve a német élvonalban.
Pierre Emerick Aubameyang

Kedden a Schalke ellen játszik rangadót a Dortmund.

Kehl a Hannoverben lett profi játékos, majd egyéves freiburgi kitérő után 2001-ben igazolt Dortmundba. A középpályás azonnal alapember lett a Borussiában, ennek köszönhetően pedig a válogatottban is számoltak vele. Kehl az elmúlt 13 évben 248 Bundesliga-találkozón erősítette a dortmundiakat, összesen 20 gólt szerzett.

Ebben a szezonban már kevesebb szerephez jutott, összesen 13 bajnokin lépett pályára, de Jürgen Klopp továbbra is számít a középpályás tapasztalatára, ezért a klubvezetés egyéves szerződéshosszabbítást ajánlott Kehlnek.

“A Borussia Dortmund egy nagyszerű egyesület, a szurkolók kivételesek, a város pedig már az otthonom. Az utolsó Bundesliga-szezonom elé nézek, itt az idő, hogy új fejezetet nyissak az életemben” – jelentette ki Kehl.

A klub sportigazgatója, Michael Zorc elégedett azzal, hogy a játékos legnagyobb sikerei színhelyén vonul vissza a következő szezon végén.

“Sebastian nagyon fontos része a csapatnak, hihetetlen tapasztalatra tett szert. Örülünk neki, hogy pályafutása végéig a Dortmund mezében fog szerepelni” – mondta a sportvezető.

A Borussia Dortmund a hétvégén 3-0-ra nyert a Hannover otthonában, a győzelemmel pedig elhalasztotta a Bayern München bajnoki ünneplését. Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt a müncheniek 23 ponttal előzik a második helyezett dortmundiakat.

A következő körben, kedden a Borussia a 3. helyezett Schalkét látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 1.55, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 5.75 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply