Jubileumi győzelemre készül a Juventus

2014. November 30. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Paul Pogba
Sorozatban 25. hazai bajnoki győzelmét arathatja a Juventus labdarúgócsapata, ha vasárnap legyőzni a Torino együttesét.

 

Az együttes utoljára 2013. május 11-én vesztett pontot hazai pályán, akkor a Cagliari tudott pontot szerezni egy 1-1-es döntetlennek köszönhetően. Azóta az együttes 24-szer győzött, ezeken a mérkőzéseken 64 gólt szerzett és mindössze 11-es kapott.

A Derby della Mole névre hallgató párharc a világ egyik legrégibb városi rangadója, a két csapat először 1907-ben csapott össze egymással, miután a Juventusból kivált játékosok megalapították a Torino FC-t. A felek azóta a Serie A-ban 138-szor csaptak össze, 63 Juventus-győzelem mellett 34-szer győzött a Torino, 41 csata pedig döntetlennel záródott.

Az utóbbi időben azonban nem sok jóra emlékezhettek a torinóiak, az együttes utoljára 2008-bn szerzett pontot (0-0), legutóbb viszont 2002-ben rúgott gólt a nagy ellenfélnek (2-2). Azóta tíz bajnoki közül a már említett gól nélküli döntetlen mellett kilencszer a Juve győzött. Torinói sikerig majdnem húsz évet kell visszalapozni a naptárban, a csapat 1995. január 25-én 3-2-re nyert hazai pályán.

A mostani bajnokságot tekintve a Juventus óriási favoritja a mérkőzésnek, a címvédő és listavezető tíz győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll, 28-4-es gólkülönbsége is imponáló. A Torino ezzel szemben csak a 15. helyen szerénykedik, eddigi három győzelméből csak egyet ért el idegenben (még szeptemberben, Cagliariban nyert 2-1-re), a többi négy fellépését elbukta.

A Juventus győzelmére 1.30 az odds, a döntetlenre 5.00, míg a Torino idegenbeli sikerére 13.00 szorzóval lehet fogadni.

Amíg a Juventus egy ötmeccses győzelmi szériában van, addig az ellenfél a legutóbbi öt tétmérkőzésén nyeretlen maradt. A hazaiaknál egy nagy hiányzó lesz, a ghánai középpályás, Kwadwo Asamoah-ra egy artroszkópos térdműtét vár a jövő héten.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply