Jövőre is három lengyel légiósa lehet a Dortmundnak

2014. April 3. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

A Calciomercato.it és a Sport.pl szerint elképzelhető, hogy a 2014-15-ös szezonnak is három lengyel játékossal vág neki a Borussia Dortmund labdarúgócsapata.
Jakub Blaszczykowski

A Borussiánál eddig nagyon bevált a lengyel vonal.

Az együttes jelenlegi keretéből Jakub Blaszczykowski volt az első érkező, ő 2007-ben szerződött a német együtteshez, Lukasz Piszczek, illetve Robert Lewandowski 2010-ben követte a honfitársat.

A lengyel vonal nagyon bevált, hiszen a Borussia a trió segítségével kétszer bajnokságot (2011, 2012), egyszer Német Kupát (2012), egyszer német Szuperkupát (2013) nyert, tavaly pedig eljutott a Bajnokok Ligája döntőjéig.

Januárban aztán kiderült, hogy Lewandowski távozik, a 60-szoros válogatott csatár 2019 nyaráig aláírt a Bayern Münchenhez. De ha igazak a hírek, akkor hamarosan újabb lengyelt szerződtet a klub, a kiszemelt nem más, mint a Torino 26 éves, 21-szeres válogatott középső védője, Kamil Glik.

A játékost – illetve a torinóiak egyszeres olasz válogatott támadóját, Ciro Immobilét – már hosszabb ideje figyeli a Dortmund, és bár a klub januárban ajánlatot tett Glikért, a torinóiak visszautasították azt.

Az érdeklődés azonban fennmaradt, a hírek szerint újabb német küldöttség utazik vasárnap Cataniába, hogy a két játék szerződtetéséről tárgyaljon az olasz klubbal. A Torino hétvégén a sereghajtó Catania otthonába látogat, a hazaiak győzelmére 2.50 az odds, a döntetlenre 3.20, míg a 10. helyen álló Torino vendégsikerére 2.87 szorzóval lehet fogadni.

A Calciomercato.it úgy tudja, a duóért hétmillió eurót fizetne a Dortmund, és ezúttal a nyári átigazolási szezonban jobb esélyes is lesz arra, hogy megszerezze őket.

Glik 2011 óta erősíti a Torinót, közel hetven bajnokin lépett pályára. Kulcsszerepére jellemző, hogy Rolando Bianchi távozása után megkapta a csapatkapitányi karszalagot is, így ő lett 1960 óta a klub első nem olasz csapatkapitánya – az olasz élvonalban rajta kívül csak Zbigniew Boniek és Marek Kozminski ért fel ilyen magaslatra.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply