Ismét edzőt vált a Nürnberg

2014. April 24. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Gertjan Verbeek

A kiesés elől menekülő egyesület menesztette Gertjan Verbeeket, aki mindössze fél évet töltött a nürnbergi kispadon.

 

A holland szakember októberben vette át a német csapat irányítását, előtte csak hazájában edzősködött. Irányításával a Nürnberg szinte mindvégig küszködött, 22 meccsből csak ötöt tudott megnyerni. Ráadásul a bajnokság hajrájában még gyengébben muzsikált Verbeek irányításával a Nürnberg, legutóbbi kilenc meccséből nyolcat elvesztett. Ennek köszönhetően visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán, és öt pontra nőtt a hátránya a biztos bent maradást jelentő 15. helyen álló Stuttgarttól.

A klub ezért három fordulóval a bajnokság vége előtt az újabb edzőváltás mellett döntött, Verbeekkel együtt távozik Raymond Libregts másodedző is. A klub bejelentése szerint a csapat szakmai irányítását az ificsapat vezetőedzője, Roger Prinzen veszi át.

“A rossz sorozat miatt kénytelenek voltunk megtárgyalni a lehetőségeinket, majd meghozni a megfelelő döntést a hátralévő három meccs előtt. Bízunk benne, hogy ez a választás segít majd a csapatnak” – jelentette ki Martin Brader elnök nyilatkozatában. A nürnbergiek első embere szerint az U23-as gárda mesterének kinevezése volt a legkézenfekvőbb döntés, mert a szakember jól ismeri az első csapatot is.

A Nürnberg szombaton a 7. helyezett Mainz otthonában kapaszkodhat: a hazai győzelem oddsa 1.61, a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére 5.25 a szorzó.

A két csapat őszi bajnokija 1-1-es döntetlennel zárult. A Nürnberg és a Mainz összecsapásai során legutóbb 2005-ben született idegenbeli győzelem, azóta 15 mérkőzésen nem tudott győzni a vendégcsapat.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply