Ismét edzőt vált a Catania

2014. January 17. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Sergio Almiron

Súlyos következményekkel járt a Catania labdarúgócsapatának szerdai veresége.

 

A Serie A utolsó helyén szerénykedő együttes a Coppa Italia nyolcaddöntőjében nagyon sima, 4-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a másodosztályú Sienától, és a klubvezetés másnap menesztette is Luigi De Canio vezetőedzőt.

A szicíliai együttes Rolando Marannal kezdte a bajnokságot, ám miután nyolc forduló alatt csupán öt pontot sikerült összegyűjteni, októberben megvált tőle a klubvezetés. Helyére az a De Canio érkezett, aki korábban tizenkét klubnál is dolgozott, Olaszországon kívül edzősködött a Queens Park Rangersnél is.

A nagy áttörés azonban vele sem sikerült, a csapat három hónap alatt mindössze két mérkőzést tudott megnyerni (novemberben az Udinesét 1-0-ra, másfél hete a Bolgnát 2-0-ra győzte le), és 19 forduló alatt mindössze 13 ponttal továbbra is sereghajtó. Szerencséje, hogy akadnak még hozzá hasonlóan gyengélkedő riválisok, így a még éppen bennmaradó, 17. helyen álló Sassuolo is csupán 17 pontnál tart. A végső csapást azonban a kínos szerdai kupavereség jelentette.

“A Catania vezetése úgy döntött, hogy nem Luigi De Canióval folytatja tovább a munkát, de szeretnénk neki köszönetet mondani az eddigiekért” – állt a klub csütörtöki közleményében.

De Canio a harmadik olasz edző a héten, akit menesztettek, korábban a Milan és a Livorno bontott szerződést Massimiliano Allegrivel, illetve Davide Nicolával.

A csapat legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a Fiorentinát fogadja. Bárki is lesz az edző, legalább a statisztika reménykedéssel töltheti el a drukkereket, a firenzeiek ugyanis utoljára 2009 novemberében tudtak nyerni az Angelo Massimino-stadionban. Azóta a Catania háromszor legyőzte a riválist, egyszer pedig gól nélküli döntetlenre végzett ellene.

A szicíliaiak vasárnapi győzelmére 3.60 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Fiorentina sikerére 2.05 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply