Inzaghi lett a Milan edzője

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Az AC Milan labdarúgócsapata menesztette Clarence Seedorf vezetőedzőt, és helyére az eddig a Primavera csapatot irányító Filippo Inzaghit nevezte ki a kispadra.
Filippo Inzaghi

Inzaghi ősztől a pálya széléről irányítja a Milant.

Amikor a Milan a szezon közben menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt, akkor a Brazíliában játszó Clarence Seedorf gyakorlatilag azonnal ugrott, és elfogadta a vezetőség ajánlatát. A holland szakember irányítása alatt a Milan a meccsek pontosan felét nyerte meg, 40 százalék esetében vesztesen hagyta el a pályát, konkrétan ez 22 meccsen 11 győzelmet, 9 vereséget és 2 döntetlent jelentett.

A bajnokságban 11 győzelemmel, 2 döntetlennel és 6 vereséggel zárt, ez összesen 35 pontot jelentett a csapat számára, ami – ha Seedorf kinevezésével indult volna a bajnokság, és ugyanilyen hatékony lett volna a csapat – a negyedik helyre lett volna elegendő. A Milan azonban csak a nyolcadik lett, így lemaradt az európai kupaszereplésről, Seedorfnak pedig mennie kellett. A szerződése még két évig érvényes volt, így elvileg 10 millió euró járna neki, de elképzelhető, hogy kisebb végkielégítésben állapodott meg a klubbal.

A helyére az eddig a Primavera csapatot irányító korábbi csatárt, Filippo Inzaghit nevezték ki, akinek a szerződése 2016. június 30-ig szól. Inzaghi az aktív pályafutása után 2012-ben vette át a fiatalokból álló csapat irányítását, amellyel szép sikereket ért el, többek között a csapattal megnyerte az egyik legrangosabb európai utánpótlástornát, a Viareggio-kupát, ám a felnőtteknél ez az első vezetőedzői állása.

Az olasz bajnokság már befejeződött, de a Serie B-ben még zajlik a rájátszás, szerdán a Cesena a Modenát fogadja, a hazaiak győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.10, a vendégek sikerére pedig 3.25 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply