Hyypiát menesztette a Leverkusen

2014. April 6. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Sami Hyypia

A Leverkusen pénteken a Hamburg otthonában szenvedett 2-1-es vereséget, és már a BL-helyekről is lecsúszott.

 

A Leverkusen néhány hete még a második helyért harcolt a tabellán, de jött egy váratlan hullámvölgy, amiből mostanáig nem sikerült kikecmeregnie. Míg a riválisok szorgosan gyűjtötték a pontokat, a Bayer meglepő vereségeket szenvedett, legutóbbi 13 meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Mostanra visszacsúszott az ötödik helyre, ami már csak Európa Liga-indulást ér, és a kieső helyen álló Hamburgtól elszenvedett vereséggel betelt a pohár, a vezetők úgy érezték, lépniük kell, különben elúszik az esély a BL-szereplésre.

“A Hamburgtól elszenvedett vereség után arra jutottunk, hogy a finn szakember vezetésével nem garantált a csapat kvalifikációja az európai porondra. A szezon végéig Sascha Lewandowski veszi át a munkáját” – áll a klub közleményében.

Lewandowski az előző idényben még Hyypiával közösen irányította a szakmai munkát a Leverkusennél, és a megszerzett harmadik hellyel sikerült is bekerülni a Bajnokok Ligájába. Nyáron azonban Hyypiát nevezték ki vezetőedzőnek, Lewandowskit pedig az ificsapathoz irányították a vezetők.

“Nehéz döntés volt, mert Sami nagyszerű munkát végzett az elmúlt két évben. Az előző szezonban jóval a várakozások fölött teljesített a csapat, és mindenki elismerte, hogy ebben neki óriási szerepe volt. Az elmúlt hetek drámai változása után sajnos nem volt más lehetőségünk, váltani kellett, meg kellett menteni a szezont” – fogalmazott Rudi Völler, sportigazgató.

A Leverkusen jövő vasárnap hazai pályán javíthat, a 10. helyen álló, legutóbbi négy meccsét egyaránt elveszítő Herthát fogadja. A hazai győzelemre 1.66 az odds, a döntetlenre 3.80, a Hertha sikerére 5.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply