Huntelaar visszatérése inspirálóan hatott

2014. January 27. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Klaas Jan Huntelaar

Augusztusi súlyos térdsérülése után vasárnap visszatért a pályára Klaas-Jan Huntelaar, a Schalke holland válogatott csatára.

 

A labdarúgó kiválóan kezdte a szezont, hiszen az augusztus 11-i idénynyitó bajnokin kétszer is betalált a Hamburg kapujába, ám egy héttel később Wolfsburgban megsérült, emiatt közel fél évet ki kellett hagynia.

Szezonbeli harmadik bajnokiját éppen a Hamburg ellen játszhatta január 26-án, és ha már ott volt a pályán, meg is lőtte menetrendszerinti gólját.

Visszatérése komolyan veszélyeztetheti a magyar válogatott Szalai Ádám szereplését, hiszen a támadó 18 bajnokin csupán ötször volt eredményes, ráadásul november másodika óta nem talált be a Bundesligában.

A támadó külön készült a tavaszi idényre, ugyanis nem vett részt a Schalke katari edzőtáborában, és csupán egy hete csatlakozott az első csapat keretéhez. Teljesítményével azonban annyira meggyőzte Jens Keller edzőt, hogy vasárnap a kezdőbe jelölte.

Huntelaar a mérkőzés után azt mondta, célja, hogy gólokat szerezve a négy közé juttassa csapatát, és erre valóban minden esélye megvan, hiszen a gelsenkircheni csapat az ötödik pozícióból várhatja a folytatást.

“Kiválóan játszott a csapat, agresszívan futballoztunk, és ez nagy játékkal párosult” – idézte a 30 éves támadót a Bundesliga honlapja. “Ez a jó rajt sokat segíthet a továbbiakban, végig utaltuk a meccset, ez is azt mutatta, mennyire szerettünk volna nyerni. Örülök, hogy visszatérhettem, és jól dolgoztam. A célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé, és indulhassunk jövőre a Bajnokok Ligájában.”

Csapattársa, a fiatal támadó középpályás, Max Meyer úgy nyilatkozott, hogy Huntelaar visszatérése inspirálóan hatott az egész csapatra. “Egyből jobb lett a helyzetkihasználásunk, kétségtelen, hogy vele sokkal erősebbek leszünk elöl” – mondta.

A Schalke szombaton a Wolfsburgot fogadja, a hazaiak győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a vendégek sikerére 3.40 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply