Hosszabbított Vardy a bajnokkal

2016. June 24. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Jamie Vardy
A Leicester City csütörtökön honlapján keresztül jelentette be, hogy meghosszabbította Jamie Vardy szerződését.

A 24 bajnoki találatig jutó támadó iránt több klub is érdeklődést mutatott, az Arsenalnál el is ismerték, komolyan fontolják a megszerzését. A londoniak aktiválták is Vardy kivásárlási árát, a 29 éves játékos azonban nemet mondott Arsene Wenger együttesének – helyette elfogadta a leicesteriek hosszabbítási ajánlatát, aminek értelmében 2020 nyaráig erősíti majd a “rókákat”.

A klub közleményében azt írta, mindenben megegyezett a játékos képviselőjével, és amint Vardy visszatér az Európa-bajnokságról, alá is fogja írni a szükséges dokumentumokat. Az együttesnél örülnek, hogy pontot tehettek az ügy végére, hiszen így mindenki számára biztossá vált: a csatár marad Leicesterben, jelenleg pedig csak az angol válogatottra összpontosít.

Vardy Sheffieldben született, a helyi Wednesday-ben kezdett futballozni, de 2003-ban a Stocksbridge-hez került, ahol hét szezont húzott le. A Halifax Townnál már komolyabban vette karrierjét, egy év után a Fleetwood Townban kötött ki, majd 2012-ben a Leicester valamivel több mint egymillió angol fontot fizetett érte. Piaci értékét most 18 millióra becsülik.

A Fleetwooddal még csak a harmadosztályban (League One) szerepelt, de 31 góllal és 17 assziszttal zárt. Az akkor másodosztályú (Championship) Leicester gyorsan kivetette rá hálóját, de csak a második idényében hozta korábbi formáját: a 2013/14-es évben 16 góllal és 10 gólpasszal végzett, együttesével pedig feljutott az élvonalba. Az előző szezonban a mutatója még csak öt gól és tíz gólpassz volt, idén viszont 24 találata mellett nyolc alkalommal társait is kihagyhatatlan helyzetbe hozta.

Arra, hogy a Leicester megvédi bajnoki címét a szorzó 29.00, míg a Bajnokok Ligájában való végső sikerét 101.00.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply