Hosszabbított Dárdai Pállal a Hertha

2016. May 6. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Dárdai Pál
Meghosszabbította hivatalosan is edzője, Dárdai Pál szerződését a Hertha BSC labdarúgócsapata.

A magyar szakembert tavaly úgy nevezte ki a klub, hogy az utánpótlásból a nagycsapathoz felemelve határozatlan időre állapodott meg vele. Dárdai ezzel kapcsolatban korábban azt mondta, ha rossz szériába kerülne a csapat, tudni fogja, mikor kell távoznia.

A csapat azonban a tavalyi kiesés elleni harc után idén már a dobogóért harcolt, és bár a legutóbbi öt bajnokija közül négyet elbukott, és csak a biztos kieső Hannoverrel szemben szerzett pontot (2-2), még mindig odaérhet a Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő 4. helyre.

A sikeres szereplés után várható volt, hogy a klub marasztalja majd Dárdait. “Most kaptam meg a levelet, amelyben az áll, 2017 nyaráig én leszek a Hertha edzője” – nyilatkozta a Berliner Tageszeitungnak. Elárulta azt is, hogy amennyiben a csapatot kupadöntőbe vagy Bajnokok Ligájába vezeti, úgy plusz bónusz üti a markát.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint kiváló csapata van, amely szép jövő előtt áll, csupán két gyors játékosra (szélsőre, illetve csatárra) lenne szüksége a 2016-17-es évadban.

A Hertha 32 forduló után 49 ponttal az 5. helyen áll, ugyanannyit gyűjtött, mint az egy hellyel előtte álló, már BL-selejtezőt érő pozícióban lévő Mönchengladbach. Az utolsó két forduló dönt majd a helyezésekről, és úgy tűnik, a kiesés elől menekülő Darmstadt lehet a mérleg nyelve. A 14. helyen álló klub ugyanis a hét végén a Herthával, majd egy hét múlva a Gladbacchal meccsel.

A szombati bajnokin a Hertha hazai győzelmére a szorzó 1.75, a döntetlenre 3.60, míg a Darmstadt vendégsikerére 5.00. A hazaiaknál Dárdai nem számíthat a sárga lapjai miatt eltiltott Marvin Plattenhardt játékára, míg a vendégektől Slobodan Rajkovic és Jan Rosenthal hiányzik majd sérülés miatt.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply