Horvát balbekket igazol a Napoli

2014. December 30. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Rafael Benitez
Négy év oroszországi légióskodás után az olasz Napoli csapatához szerződik Ivan Strnic, a Dnipro Dnipropetrovszk 33-szoros horvát válogatott balhátvédje.

 

A 27 éves bekk 19 évesen a Le Mans csapatában kóstolt bele a légióskodásba, aztán megfordult a Hrvatski Dragovoljac együttesében, 2008 és 2011 között pedig a Hajduk Splitben futballozott. 2011 januárjában négymillió euróért fogadta el az ukrán Dnipro ajánlatát, és miután lejár a szerződése az év végén, ingyen távozhat.

“Úgy néz ki, hogy Nápolyban fogok kikötni, szeretném a lehető leghamarabb aláírni az új szerződésemet” – nyilatkozta a Sportske Novostinak.

A hírek szerint a védő iránt az Inter és a Juventus is érdeklődött, de szerinte hatalmas kihívás lesz az is, hogy a Napoliban futballozhat. Számára külön öröm, hogy végre olyan neves edző irányításával dolgozhat, mint Rafa Benitez.

“Az igazat megvallva, ő lett volna az első játékos, akit leigazoltam volna, ha most edzőként dolgozom” – nyilatkozta róla egykori edzője, Eduardo Reja. “Tudtam, hogy decemberben lejár a szerződése és mindig is szerettem a ballábas, ügyes játékosokat. Márpedig fantasztikusan tehetséges, nagyszerű technikával és kiváló fizikummal rendelkező, inkább támadószellemű futballista.”

Strnic meg is szilárdíthatja a helyét a csapatban, az algériai Fauzi Gulam ugyanis az Afrika-kupa miatt januárban nem áll majd a szakvezetés rendelkezésére.

Strnic mellett a Napolié lesz a Sampdoria játékosa, Manolo Gabbiadini is, legalábbis akkor, ha a következő napokban esedékes kötelező orvosi vizsgálaton megfelel. Az olasz átigazolási időszak január 5-én nyílik, a nápolyiak csak másnap, január 6-án lépnek pályára Cesenában.

Az egyetlen győzelemmel rendelkező (augusztus végén a Parmát verte 1-0-ra) hazaiak sikerére 9.50 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a negyedik helyen álló Napoli vendéggyőzelmére 1.33 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply