Hivatalos: a Real Madridban folytatja Kovacic

2015. August 19. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Rafael Benitez
Néhány nappal a bajnokság kezdete előtt a Real Madrid az Interből erősített, hatéves szerződést kötött Mateo Kovacic a királyiakkal.

Nagy reményekkel igazolta le az Inter a horvát válogatott játékost 2013 telén, remélve, hogy a technikás játékos nagyot lendít a milánóiak középpályáján. Azonban a még csak 21 éves Kovacic nem tudott igazán magára találni három vezetőedző irányítása alatt sem. Andrea Stramaccioni azonnal játéklehetőséget biztosított a középpályásnak, de nem tudott meggyőző teljesítményt nyújtani, és később Walter Mazzarri sem találta meg a helyét a csapatban. Kovacic Roberto Mancini irányítása alatt sem javult, ám az utóbbi hetekig nem merült fel a távozása.

Azonban néhány napja felgyorsultak az események, a királyiak kezdtek érdeklődni Kovacic iránt, akinek leigazolását kedden már hivatalosan be is jelentette a spanyol egyesület. A horvát válogatott labdarúgó 15 millió euróért került a Dinamo Zagrebből az Interhez, amely 35 millióért adja tovább a játékjogát a Real Madridnak.

“Megelégedéssel jelentjük be Mateo Kovacic leigazolását, a Real Madrid hatéves szerződést kötött a labdarúgóval. Kovacicot szerdán mutatjuk be a Santiago Bernabeu Stadionban, miután átesik az orvosi vizsgálatokon” – szól a Real Madrid közleménye.

Kovacic 97 meccs alatt az Interben nyolc gólt szerzett.

A horvát válogatott labdarúgó akár már vasárnap, a Sporting Gijon elleni bajnokin bemutatkozhat: a Sporting-győzelem szorzója 11/1, a döntetlenre 5/1, a Real sikerére 2/9 az odds.

Forrás: Unibet

Leave a Reply