Hiányzók a Bayernnél

2014. December 18. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Robert Lewandowski
Hétvégén befejeződnek a Bundesliga idei küzdelmei, feléhez ér az idény. A Bayern München pénteken, a Mainz otthonában zárja az esztendőt.

 

A Bayern München 16 bajnokijából 13-at megnyert, három alkalommal játszott döntetlent, legyőzni egyik riválisa sem tudta a Bundesligában. A bajorok több rekordot is megdöntöttek, és abban bíznak, hogy idei utolsó meccsükön is megőrzik hazai veretlenségüket. A feladat nem különösebben nehéz, a Mainz otthonában lép pályára az együttes, igaz, több hiányzó is nehezíti Josep Guardiola vezetőedző dolgát.

Xabi Alonso és Robert Lewandowski a Freiburg elleni keddi meccsen kaptak rúgást, mindkettőjüket pihenőre küldte az orvosi stáb, egyikük sem lesz a pályán a Mainz ellen. Ugyancsak hiányozni fog Mehdi Benatia és a betegséggel bajlódó Sebastian Rode.

Bár a Bayern 11 ponttal előzi meg a második Wolfsburgot, Guardiola nem szeretné, ha bárki elbízná magát a csapatból, és erre inti a szurkolókat is.

“Csak azért, mert jó eredményeket értünk el az idény első felében, ez nem garancia arra, hogy ez így lesz a tavaszi szezonban is. Előfordulhat, hogy elveszítünk egy-két mérkőzést. Elég megnézni a Dortmund példáját. A Borussia egy szuper csapat, egy nagyszerű edzővel, mégis rosszul szerepel. Ha ez megtörténhet velük, megtörténhet velünk is” – fogalmazott Guardiola.

A Mainz győzelme a saját statisztikái alapján is meglepetés lenne pénteken, a hazaiak ugyanis 16 bajnokijukból mindössze hármat tudtak megnyerni eddig a bajnokságban. A Mainz győzelmére 13.00 az odds, a döntetlenre 6.50, a Bayern diadalára 1.22 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply