Hét éve kapott ki utoljára Stuttgartban a Bayern

2014. January 29. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Philipp Lahm

Egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ugyan, mégis tízpontos előnnyel vezeti a német labdarúgó-bajnokságot a Bayern München csapata.

 

Az elmaradt találkozót szerdán pótolja az együttes, amikor is a Stuttgart vendégeként lép pályára.

Az utcahosszal vezető együttes szezon során még veretlen, 15 győzelem mellett csupán két rivális tudott tőle pontot csenni: augusztusban a Freiburg, októberben a Bayer Leverkusen ért el 1-1-es döntetlent. Ugyan a téli felkészülés során akadt némi hullámvölgy – többek között az osztrák Salzburgtól elszenvedett 3-0-s vereség -, a pénteki, Möchengladbach elleni 2-0-s siker azt jelzi, nincs rossz formában az együttes, hiszen a szezonban elsőként tudott három ponttal távozni a Borussia-Parkból.

A bajorok veretlenségi sorozata már 27 mérkőzés óta tart, és a statisztikát látva bízhatnak a szerdai sikeres vendégjátékban is. A két csapat egymás elleni mérlegét tekintve nagy a bajor fölény, Stuttgartból utoljára 2007. november 10-én távoztak üres kézzel, akkor a hazaiak 3-1-re nyertek. Azóta viszont hat Bundesliga-mérkőzésen győztek vagy döntetlent értek el. A stuttgartiak utolsó győzelmüket 2010. március 27-én aratták, akkor Münchenben nyertek 2-1-re.

Thomas Schneider csapatának így lenne miért visszavágnia, kérdés, hogy a bajnokság 12. helyén szerénykedő együttes képes lesz-e bármivel is meglepni a címvédőt.

“Azért is nyernünk kellene, mert 13 pontra nőne az előnyünk az üldözőkkel szemben, és innentől kezdve már nagyon nehéz lenne bennünket utolérni” – jelentette ki a csapatkapitány Philipp Lahm.

A hírek szerint Franck Ribery felépült, és játékra jelentkezett, de a Gladbach ellen csereként beszálló Arjen Robben térde is meggyógyult, így a holland válogatott játékos várhatóan a kezdő tizenegyben kap majd helyet.

A Bayern győzelmére 1.25 az odds, a döntetlenre 6.00, míg a legutóbbi öt bajnokijából mindössze egyet megnyerő hazaiak sikerére 10.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply